Muziekclub voor álle kinderen wint Onbeperkt070-prijs 2022 van Voorall

Algemeen
De winnaars
De winnaars (Foto: Voorall – Tineke van Werven. )

Stichting Voorall heeft dinsdagmiddag voor de vijfde keer de Onbeperkt070-prijs 2022 uitgereikt aan het beste idee dat Den Haag toegankelijker maakt voor mensen met een beperking. Katakat, een muziekclub voor kinderen met en zonder beperking, ontving in Parkoers in het Zuiderpark de prijs uit handen van Tweede Kamerlid Lucille Werner. 

De uitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Parkoers in het Zuiderpark onder meer met een optreden van My Breath My Music, een gezelschap van muzikanten met een beperking. 

Geldprijs

Aan de eerste prijs van Onbeperkt070 is €7.500,- verbonden. Hiermee gaat de muziekclub voor 4 seizoenen kinderen met een beperking werven en de lessen verzorgen. De tweede prijs van € 2.500,- ging naar de ervaringsdeskundige Jos Remmerswaal, die de wens had uitgesproken voor de verhuur van een tandemfiets voor mensen met een beperking. Voorall heeft Biesieklette bereid gevonden deze fiets in beheer te nemen voor verhuur.

Jury

De twee winnaars zijn in de prijzen gevallen op basis van een onafhankelijke jurybeoordeling onder leiding van Frans Joseph Rouppe van der Voort. De muziekclub zet volgens de jury aan tot ontmoeten en meedoen bij kinderen. Het laat zien dat in elke sector iedereen welkom kan zijn en het idee verbetert de participatie in de samenleving.

Kloof

 ”De kloof tussen mensen die wel en die niet mee kunnen doen wordt steeds groter. Dat moet anders”, zei Lucille Werner tijdens de prijsuitreiking. “We moeten allemaal mee kunnen doen in onze samenleving. Dit betekent dat iedereen goed gebruik moet kunnen maken van toegankelijke websites en het openbaar vervoer, maar ook zonder barrières gebouwen binnen moet kunnen gaan en evenementen bezoeken.”

Belangrijk signaal

Voorall ontving ongeveer 40 leuke, inspirerende en prikkelende inzendingen van burgers en organisaties. Het grote aantal inzendingen dat wij elk jaar weer ontvangen vindt Wim Carabain, directeur van Voorall, een belangrijk signaal over de noodzaak en wenselijkheid om op het vlak van inclusie en toegankelijkheid door te gaan op de ingeslagen weg door ook komende jaren concrete verbeteringen te blijven realiseren. Wim Carabain: “Met de twee prijzen die nu zijn uitgereikt, brengen wij Hagenaars met en zonder beperking dichter bij elkaar. Dat is precies wat we beogen.”

Alle inzendingen staan vermeld op www.onberperkt070.nl. Voorall gaat komende periode beoordelen of ook inzendingen die niet in de prijzen zijn gevallen toch kunnen worden uitgevoerd.

Inzenden

Het hele jaar door is het mogelijk om nieuwe ideeën in te zenden zodat het verbeteren van toegankelijkheid en inclusie steeds onder de aandacht blijft van de inwoners van Den Haag. Indienen van nieuwe inzendingen die willen meedingen naar de Onbeperkt070-prijs 2023 kan via onbeperkt070@voorall.nl. Voor meer informatie kijk op www.onbeperkt070.nl.

Afbeelding
Afbeelding