Ron Jansen nieuwe voorzitter van Haagse Adviesraad voor Sport: ‘De energienota’s dossier voor de korte termijn’

Algemeen
Ron Jansen (links) neemt het stokje over van John van den Berg.
Ron Jansen (links) neemt het stokje over van John van den Berg. (Foto: Adviesraad voor Sport)

De voorzitter van HVV Laakkwartier, Ron Jansen, is de nieuwe voorzitter van de Haagse Adviesraad voor Sport. Tijdens de algemene ledenvergadering nam hij de voorzittershamer over van John van den Berg.

De voltallige adviesraad was te gast bij de Haagsche Rugby Club waar Van den Berg zijn laatste vergadering leidde. Met een speciale voorzitterspen en een mooie bos bloemen werd hij bedankt voor zijn voorzitterschap, waarvan de maximale termijn van 8 jaren, erop zit.

Uitdaging

Ron Jansen, huidig voorzitter van HVV Laakkwartier, werd als nieuwe voorzitter afgelopen vrijdag formeel gepresenteerd tijdens een druk bezochte bijeenkomst in het ADO Den Haag stadion, waarbij zo’n tweehonderd sportbestuurders aanwezig waren. Ron Jansen liet weten het een eer en aansprekende uitdaging te vinden. “Het is knap wat John van den Berg met de Adviesraad de afgelopen jaren heeft bereikt. Het is dan mooi als je het stokje mag overnemen. Ik mag trots zijn dat ik via mijn passie, de sport, dit soort vrijwilligerswerk voor de stad Den Haag mag doen. Ik vind het daarbij prettig om goede mensen om mij heen te hebben, want anders had ik deze functie niet aanvaard. Als je het dagelijks bestuur en de leden ziet, dan kom je veel expertise tegen. Juist al deze kennis wil ik verder uitbouwen en hiervoor iedereen in zijn kracht zetten.”

Samenwerking

Verder zei hij uit te kijken naar de samenwerking met de gemeente, de bestuurders van de sportverenigingen en mijn mede bestuursleden. “Ik hoop op korte termijn met veel mensen kennis te maken. Er komen diverse uitdagingen aan. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de energienota’s. Dat is een dossier voor de korte termijn die we met de gemeente positief kritisch zullen benaderen.”

Dagelijks bestuur

In het Dagelijks Bestuur nemen naast Ron Jansen, ook Elvira Stinissen, (voormalig topatleet Nederlandse Zitvolleybal Team en bronzen medaille winnaar bij de Paralympische Spelen in Beijing 2008) en Bart Volkerijk (voormalig directeur NBB, KNBSB en voormalig Nederlands honkballer) zitting. John van den Berg blijft nog maximaal een jaar aan als adviserend lid.