Gemeente lanceert Tech-verkenner voor ouderen die langer thuis wonen

Algemeen
Wethouder Kavita Parbhudayal lanceerde de verkenner samen met een bezoeker van het evenement.
Wethouder Kavita Parbhudayal lanceerde de verkenner samen met een bezoeker van het evenement. (Foto: gemeente Den Haag)

Een slimme medicijnbox of een app voor mantelzorger om een oogje in het ziel te houden. Tijdens het drukbezochte evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis verleden week in Beeld en Geluid Den Haag is de Technologie voor Thuis Verkenner gepresenteerd. Dit hulpmiddel geeft mensen advies over welke technologie hen kan helpen bij het langer thuis wonen.

“Voor de meeste mensen is zorgtechnologie nog onbekend terrein. Dat is begrijpelijk. En ook jammer. Want er zijn zoveel mogelijkheden. En de komende jaren komt er alleen nog maar meer bij. Met de Technologie voor Thuis Verkenner kan iedereen zelf checken welk hulpmiddel het beste zou passen “, aldus wethouder Kavita Parbhudayal.
De verkenner is nog in ontwikkeling. Aan de hand van reacties van inwoners, mantelzorgers en zorg- en welzijnsmedewerkers wil de gemeente de verkenner verder verbeteren.

Tijdelijk te leen

De Technologie voor Thuis Verkenner is een initiatief van de gemeente Den Haag en Thuisleefgroep. De verkenner geeft niet alleen advies, maar vertelt ook waar producten te koop zijn en eventueel waar ze zijn te bekijken. In Den Haag kunnen bewoners terecht bij één van de ervaar- of uitleenlocaties. Hier zijn sommige producten ook tijdelijk te leen om thuis te ervaren of en hoe ze werken.

Uitproberen en meepraten

Tijdens het evenement Ontmoet & Ontdek! Zorgtechnologie voor thuis kregen bezoekers informatie over zorgtechnologie en konden zij meer dan 20 vernieuwende zorgoplossingen uitproberen. Ook konden ze meepraten over zorg nu en in de toekomst tijdens een ‘burgerberaad’.

Klik hier voor de Technologie voor Thuis Verkenner