Zelf muziek maken in het Atrium tijdens Kindermuziekdag

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pr)

In het Atrium in het Haagse stadhuis is op zaterdag 1 april de Haagse Kindermuziekdag. Kinderen kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur zelf allerlei muziekinstrumenten uitproberen en gelijk kennismaken met muziekscholen en orkesten. Ook zijn er diverse optredens.

Burgemeester Jan van Zanen opent de Haagse Kindermuziekdag, onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek. Deze middag kan iedereen het Kindermuziekweeklied ‘Iedereen verstaat muziek’ meezingen tijdens de vrij toegankelijke Haagse Kindermuziekdag in het Atrium. Verder treden onder andere The Residents Stadsorkest, Leerorkest Van Ostadeschool en de Galvani Singers op. 

Landelijk

De Haagse Kindermuziekdag is onderdeel van de landelijke Kindermuziekweek. Dit is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar tien dagen lang laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. Kijk voor voor meer informatie over dit initiatief is te vinden op de website www.kindermuziekweek.nl

Organisatie

De Haagse Kindermuziekdag wordt mede mogelijk gemaakt en georganiseerd door Atrium City Hall, Blazen aan het Spui en het Residentie Orkest.