Gemeente investeert 3 miljoen euro in ontwikkeling Koningin Julianaplein

Algemeen
Zo komt de entree van de stad eruit te zien.
Zo komt de entree van de stad eruit te zien. (Foto: pr)

De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met een investering van 3 miljoen euro in de ontwikkeling van het Koningin Julianaplein. Ontwikkelcombinatie KJ-plein stopt eenzelfde bedrag in de bouw van een stadshal en 400 woningen op het plein bij station Den Haag Centraal. 

Deze miljoenen zijn nodig om het bouwproject door te laten gaan. Onder andere de gestegen bouwkosten door de energieprijzen, de inflatie en de hogere kosten voor bouwmaterialen maakten dat de bouw van woningen op het KJ-plein niet meer mogelijk was. De bouw op het KJ-plein kan nu naar verwachting eind 2023 of begin 2024 beginnen.

Investering in de toekomst van de stad


Wethouder stedelijke ontwikkeling Robert van Asten vindt het een investering in de toekomst van de stad. “In plaats van kijken naar bouwschuttingen, kunnen Hagenaars straks trots zijn op de entree van onze stad. Er liggen prachtige plannen voor een groene stadsentree, met een stadshal en bijna 400 woningen.”

Ontwikkelaars Amvest en Synchroon en aannemer J.P. van Eesteren starten nog dit jaar op het Koningin Julianaplein met de realisatie van het KJ-gebouw. Naast een bijzondere stadshal komen er in het KJ gebouw 396 woningen. Ook krijgt het KJ plein een nieuwe impuls, door de groene inrichting en de nieuwe commerciële ruimtes op de begane grond van het KJ-gebouw. De architectuur van het gebouw is van Powerhouse Company en het groene landschap op het gebouw is ontworpen door Delva Landscape Architects.Stadshal.