Medewerkers wereldwinkel Wateringen stemmen niet op één, maar twee goede doelen

Zakelijk
Toon Kleyberg met Angelien van Zeijl-Klumpers (l.) en Debby Harting.
Toon Kleyberg met Angelien van Zeijl-Klumpers (l.) en Debby Harting. (Foto: Anita Lankhuijzen)

Elk jaar maakt Eerlijk Wereldwinkel Wateringen een bedrag over naar een goed doel. De medewerkers mogen stemmen op welk. Op vrijdag 5 januari werd bekend waar in 2024 geld naar wordt overgemaakt: dat zijn maar liefst twee goede doelen, één in Wateringen en één in Den Haag.

Op vrijdag 5 januari vond in de Eerlijk Wereldwinkel Wateringen een nieuwjaarsbijeenkomst plaats waarbij de vrijwilligers aanwezig waren om te toosten op het nieuwe jaar. Deze vrijwilligers van Eerlijk Wereldwinkel Wateringen zetten zich in om producenten in verre landen een eerlijke prijs voor hun producten te laten krijgen.

Maar ook aan dichterbij wordt gedacht. Jaarlijks kan Eerlijk Wereldwinkel Wateringen een bedrag overmaken naar een goed doel. De medewerkers hebben hierover mogen stemmen en daar zijn twee doelen uit naar voren gekomen.

HetSamenleesMomentje

Afgelopen vrijdag was het zover. Uit handen van voorzitter Toon Kleyberg ontving Angelien van Zeijl-Klumpers van de Naaldwijkse Stichting HetSamenleesMomentje tot haar verrassing een cheque ter waarde van € 2.500,-. Deze stichting brengt braille leesboeken naast bestaande leesboeken op de markt, zodat iemand die wél kan zien samen kan lezen met iemand die een visuele beperking heeft. Zo ontstaat er een gezellig leesmoment voor beiden.

Stichting Bij-1

Het tweede doel was de Stichting Bij-1 uit Den Haag-Laak. Deze stichting verzorgt de opvang van kinderen in een wijkgebouw in de wijk Laak en tracht een bijdrage te leveren aan een positieve ontwikkeling door lesprojecten, spel en handvaardigheden. Directeur Debby Harting nam met plezier de cheque van € 2.500,- in ontvangst.

Ook in 2024 zullen de vrijwilligers van Eerlijk Wereldwinkel Wateringen hun best doen de prachtige artikelen van deze winkel te verkopen zodat via eerlijke handel mensen ver weg een beter bestaan hebben. En – naar nu weer blijkt – ook mensen dichterbij verrast kunnen worden met een mooie geldbedrag.