Dichtersmiddag bij Kunsthal 45 in Den Helder

Cultuur
Ook Maret Meesters, 9 jaar oud bereidt zich voor op haar voordracht.
Ook Maret Meesters, 9 jaar oud bereidt zich voor op haar voordracht. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - In Kunsthal 45, gevestigd in de Kroonpassage 36 Den Helder, staat zondagmiddag 2 april de dichtersmiddag ‘Taalverhaal’ op het programma.

Deze middag is vol van eigentijdse gedichten, voorgedragen door dichters uit Den Helder en Texel. Ontspannen luisteren naar taalvondsten van opkomende dichters en oud-stadsdichters en een huidige stadsdichter. Met de ogen dicht onder het genot van koffie/thee en iets lekkers of met de ogen open, dwalend langs de imposante boekenkast of hangend aan de lippen van de voordragers. De middag begint om 15.00 uur en bestaat uit drie blokjes voordrachten.

Het eerste blok is van Sofie, Gerlof Boers en Luc Mermuys.
Daarna is er een kleine pauze met een mogelijkheid voor een uitleg over de expositie Small-Medium-Large.

Helders talent

Het volgende blokje dichters bevat voordrachten van Jack Beneker, Roop en Yanaika Zomer. Jack is oud-stadsdichter en Roop is dat van Texel. Yanaika is de huidige stadsdichter van Den Helder, iemand, die altijd bezig is met het schrijven van teksten en het lesgeven over taal aan kinderen en jongeren.

Aan het einde van de middag is er een blok gereserveerd voor Helders Talent dat we nog niet kennen, zoals voor jongeren, die gedichten maken en deze zouden willen voordragen of voor mensen die dat al langer deden, maar die er nog niet vaak mee voor het voetlicht traden.

Aanmelden

Voor de invulling van dat laatste blok kunnen gegadigden hun aanmelding en het gedicht of gedichten opsturen naar info@kunsthal45.nl. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal er mogelijk een selectie plaatsvinden. Kunsthal 45 organiseert vaker dit soort middagen, dus niet getreurd, je komt altijd aan de beurt. Dat rijmt alvast, alhoewel dat lang niet altijd hoeft.

De dichtersmiddag vindt zondag 2 april plaats en start om 15.00 uur. Aanmelden als bezoeker is niet nodig. De toegang is € 7,50 (inclusief koffie/thee, lekkers). Onder de 21 is de toegang vrij.

Jack Beneker bereidt zich voor op zijn opdracht.