Dit weekend: Podium Toer Dijk en Waard

Algemeen

DIJK EN WAARD - In het weekend van 22, 23 en 24 oktober is er in Dijk en Waard een echte podiumtoer. Diverse podia en locaties doen hieraan mee. Dit evenement is dan ook een onderdeel van het project ‘Start Dijk en Waard; Op weg naar Dijk en Waard’, een initiatief van de gemeente Dijk en Waard om de samenvoeging te vieren.

Deze toer is een mooie manier om een indruk te krijgen van alle podia in Dijk en Waard. Wellicht schuiven er in de toekomst meer locaties aan maar voor nu kunt u dit weekend terecht bij Jongerencentrum Komplex en Theater Cool in Heerhugowaard, Poppodium B3 in Sint-Pancras en Het Behouden Huis in Oudkarspel.

Vanuit Het Behouden Huis in Oudkarspel wordt er dit weekend een fietstocht georganiseerd welk langs(of in de buurt) van de podia gaat. een mooi moment om even af te stappen, een bak koffie te doen en te kijken wat de podia allemaal te bieden hebben! De programmering zal breed zijn, van een Halloween workshop tot en met een optreden van singer songwriters tot hele bands. Absoluut de moeite waard om een of meerdere locaties te bezoeken. 

Poppodium B3

Zaterdag 23 oktober, Meet & Greet. Hugo van Arem vertelt: “In navolging op het #onlinepodium welke door popschool `Your Song vanuit Poppodium B3 georganiseerd werd, organiseren we nu een offline podium. Het kan soms lastig zijn om met medemuzikanten in contact te komen. Wij willen jullie hierbij helpen en motiveren door een Meet & Greet te organiseren. Ben je tussen 13 en 27 jaar, speel je al redelijk zelfstandig muziek en vind je het leuk om dit meer met anderen te doen, dan is dit de eerste stap. Wij brengen jullie graag in contact en wie weet wordt er gelijk al muziek met elkaar gemaakt.” Deze dag wordt begeleid en uitgevoerd door Popschool Your Song. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur (open vanaf 12.00 uur), Beverplein 3 Sint-Pancras.

Zondag 24 oktober, Moods en Music. Music & Moods is een minifestival, gehouden tussen 12.00 en 17.00 uur. Toegankelijk voor allen, laagdrempelig, kosteloos en leuk voor iedereen. Geniet van live music, styling en lekker eten en drinken. Wees welkom in onze grote huiskamer voor een drankje tijdens het kijken en luisteren. Naast muziek, eten en drinken kan de bezoeker zich dus ook vergapen aan meubels en andere woonaccessoires waarmee de zaal is omgetoverd tot een gezellige huiskamer waar dus van alles te zien en beleven is. Music & Moods is een concept van Drop Productions en Stuff&Styling. Een gratis toegankelijk evenement met food, goods, styling en muziek. Geen kosten, wel plezier.

Het Behouden Huis

Ook Het Behouden Huis in Oudkarspel heeft op muzikaal, cultureel en sportief gebied van alles te bieden. Zij vieren dit weekend met het thema: Dijk en Waard bruist! De podiumtoer sluit hier graag bij aan: De jeugd mag vrijdagavond als allereerste los met danslessen in hiphop. Aansluitend is er Zumba-les voor volwassenen waarin eenieder ritmisch kan bewegen op swingende muziek. De rest van de avond treden diverse jonge talenten op die verbonden zijn aan Artquake. 

Zaterdagmorgen is er een marionettentheater voor de kleintjes vanaf 4 jaar. Zaterdagmorgen en – middag geeft Maureen Kolhoff een workshop 3D (straat)tekenen voor kinderen en jongeren vanaf 10-12 en 12-16 jaar. Op zaterdag- en zondagmiddag is er een rondvaart naar het mooie natuurgebied van het Waardje. Zaterdagavond gaat het dak eraf met de swingende band Hipnotic5. Als de kruitdampen van het dansfeest zijn opgetrokken, treedt er op zondagmorgen een prachtig koor op. Veertien vrouw/man sterk onder leiding van Sasja Dries. Een jembeeworkshop leidt de zondagmiddag in. Daarna treedt Henk Vasbinder op met zijn band. Lekkere jazzy muziek en liedjes uit het Great American Songbook. Heerlijk op zondagmiddag onder het genot van een drankje. Je kunt ook blijven hangen en net als zaterdagmiddag ook deze middag genieten van: een zuurkoolmaaltijd! In de avond sluit men we af met een unieke theatervoorstelling, waarbij het publiek de hoofdrol heeft. 

Fietstocht

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober kunt u al fietsend het landelijke Langedijk en het kleurrijke Heerhugowaard beter leren kennen. Deze fietstocht is georganiseerd door `Het Behouden Huis in het kader van hun thema-weekend: ‘Dijk en Waard bruist’. Het thema van de fietstocht is “Verbinding”. Fiets langs de mooiste plekje en wellicht stap je even binnen bij een van de podia. Meer informatie hierover op www.behoudenhuisoudkarspel.nl.

Cool

Theater Cool staat dit weekend in het teken van Halloween! Op vrijdag vertonen ze twee Halloweenfilms; Coraline(voor 6 jaar en ouder) en 1408 (voor 16 jaar en ouder). Op zaterdag beleef je een spannende middag in Cool’s Spookhuis (8+) Geef je in het spookhuis over aan de duisternis en beleef een spannende middag bij Cool! De grote theaterzaal wordt gitzwart en alle lichten gaan uit. Je bent beland in het verlaten huis en de deur valt achter je dicht... Weet jij alle puzzels op te lossen en te ontsnappen uit dit bloedstollende spookhuis? Ben je eenmaal ontsnapt uit het verlaten huis? Kom na afloop tot rust in Café Cool en geniet van een heerlijk drankje welke bij het ticket zit inbegrepen. Ook kun je dan gratis meedoen met de dansworkshop, waar je allerlei enge dansjes leert. 

Zaterdagavond is de Escapetour Zodiac (16+). Denk jij dat je deze bloedstollende escapetour aandurft? Samen met je familie of vrienden beland je in een verlaten huis... Weet jij alle puzzels op te lossen en te ontsnappen aan alle huiveringwekkende ‘bewoners’ van het huis? Geef je over aan de duisternis en beleef een angstaanjagende avond in Cool! Kom na afloop tot rust in Café Cool en geniet van een heerlijk drankje welke bij het ticket zit inbegrepen.

Kijk voor tijden, tickets en prijzen op: www.coolkunstencultuur.nl. Cool Kunst en Cultuur, Coolplein 1, Heerhugowaard

Kompleks

Het komend weekeinde staat ook JC Kompleks helemaal in het teken van Halloween. Op 22 oktober is er ‘s avonds een workshop van een zeer scary actor, waardoor jij je skills als acteur kunt verbeteren. De entree bedraagt slechts 3 euro. Op 23 oktober vindt het jaarlijkse The Halloween Event plaats. In het nabij liggende bos het Waarder Hout is een speurtocht uitgezet, waar jij aan mee kunt doen. In groepjes word je door het bos geleid en er gebeuren zeer veel enge zaken onderweg. Zondag 24 oktober opent Kompleks de deuren voor alle geïnteresseerden om een kijkje achter de schermen te nemen. Heb je dan nog geen genoeg van Halloween? Op 6 november is er weer het jaarlijkse verkleedfeest in Kompleks. Wil je meedoen aan de scare actor training? Ga naar de social media van Kompleks of naar thehalloweenevent.nl.  Kompleks, Beukenlaan 1A, Heerhugowaard.