Jongerengemeenteraad Dijk en Waard pleit voor festival van verbinding

Algemeen
Nét echt: de scholieren gingen met elkaar in debat over actuele thema's.
Nét echt: de scholieren gingen met elkaar in debat over actuele thema's. (Foto: AGHeeremansPhotography)

DIJK EN WAARD - Een groot festival in recreatiegebied Geestmerambacht als ultiem middel om inwoners met elkaar te verbinden. Dat was woensdagavond 29 maart een van de belangrijkste conclusies waar de deelnemers aan de jongerengemeenteraad van Dijk en Waard mee op de proppen kwamen.

Tijdens de negende editie van de jongerengemeenteraad waren de leerlingen van het Han Fortmann, het Johannes Bosco, het Huygens College en het Jan Arentsz voor één keer de baas in de gemeenteraad. Verdeeld over verschillende fracties probeerden ze allemaal een motie door de jongerengemeenteraad te loodsen. Allemaal hadden ze zich gebogen over de vraag: hoe zorgen we ervoor dat inwoners van de nieuwe fusiegemeente zich echte Dijk en Waarders gaan voelen? Na de nodige discussie vonden de ‘fracties’ elkaar in een compromis: elke twee jaar moet er een groot festival gehouden worden voor alle Dijk en Waarders in het Geestmerambacht. Een motie van het Huygens College, om jongerencentrum Kompleks te verplaatsen naar een plek centraler in de gemeente, kon op veel bijval rekenen en werd nog aan het voorstel toegevoegd dat binnenkort aan de échte gemeenteraad wordt voorgelegd.

Een jury beoordeelde de ‘raadsleden’ op hun debatskills, passie en overtuigingskracht. Uiteindelijk werd Marlou Bos van het Jan Arentsz uitgeroepen tot beste debater; zij won een bioscoopbon voor twee personen. De fractie van het Huygens College werd bekroond tot beste fractie. Zij verdienden een uitje naar de bowlingbaan.

Afbeelding
Marloe Bos van het Jan Arentsz werd uitgeroepen tot beste debater.
Afbeelding
Afbeelding
De fractie van het Huygens College won de prijs voor beste fractie.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding