Tachtigplussers schitteren in bonte dorpsopera tijdens Karavaan Festival

Cultuur
Karavaan maakt ruim baan voor senioren.
Karavaan maakt ruim baan voor senioren. (Foto: Bowie Verschuuren)

ALKMAAR - Karavaan brengt van 15 tot en met 26 mei, in coproductie met Silbersee, de dorpsopera ‘Café de Verlossing’ in de Grote Kerk van Alkmaar tijdens het Karavaan Festival, met in de hoofdrol senioren boven de 80.

Een unieke voorstelling met muziek geïnspireerd op werken van Debussy tot Rammstein, waar zelfs het klaverjassen en het koken van de kroegsoep tot muziek worden verheven. Dit alles wordt tot leven gebracht door een bijzondere cast van onder anderen Noord-Hollandse senioren en een heus seniorenkoor genaamd ‘De Verloren Zielen’.

Café De Verlossing

In een dorp waar de jeugd vertrokken is, heeft een bijzonder café intrek genomen in de plaatselijke kerk. Geen leven in de brouwerij? Niets is minder waar! Het gerucht gaat namelijk dat in deze kerk de ‘eeuwige jeugd’ te vinden is. Word je hier onsterfelijk verklaard, of voor eeuwig jong?

Silbersee is een spraakmakend operagezelschap dat eerder in samenwerking met Karavaan de serie opera’s presenteerde die bij Karavaan in première gingen: ‘Dijkdrift’ op Landgoed Tercoulster, ‘Aardappelvreters’ bij boerderij Valkering en ‘Kaapdiegoeiekoop’ op het strand in Bergen aan Zee. Het betreft grootse opera’s op bijzondere locaties, met nieuwe muziek en actuele onderwerpen.

Karavaan Festival

Van 17 tot en met 26 mei vindt de achtste editie van Karavaan Festival plaats in regio Groot Alkmaar. Tien dagen lang is het genieten van het beste locatietheater op de meest bijzondere plekken in regio Alkmaar, van theatrale expedities en bourgondische theateruitjes tot boerendrama en extatische dansconcerten. De kaartverkoop van het festival start 1 april.

Karavaan Festival is van 17 tot en met 26 mei in regio Groot Alkmaar. Kijk voor meer informatie op www.karavaan.nl.