Dennis ontwerpt vlag voor gemeente Dijk en Waard

Nieuws
Dennis mocht zijn vlagontwerp persoonlijk komen toelichten aan burgemeester Poorter.
Dennis mocht zijn vlagontwerp persoonlijk komen toelichten aan burgemeester Poorter. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Dennis Boersen uit Heerhugowaard heeft een passie voor vlaggen. Vorig jaar juni ontdekte hij dat de gemeente waarin hij woont, Dijk en Waard, nog geen eigen vlag heeft. Dus trok hij de stoute schoenen aan en besloot zelf een vlag te ontwerpen. Het resultaat mocht hij persoonlijk overhandigen aan burgemeester Maarten Poorter. Die beloofde Dennis’ ideeën mee te nemen bij de keuze voor een vlag voor Dijk en Waard.

Dennis heeft al de nodige ervaring opgedaan met het ontwerpen van vlaggen. In 2021 maakte hij een vlag voor de gemeente Rijssen-Holten in Overijssel, waar hij altijd op vakantie gaat. Nu wilde hij ook voor zijn eigen gemeente een vlag ontwerpen. Voor zijn ontwerp heeft hij goed gekeken naar de dorpsvlaggen en wapens van de voormalige gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. Zo kreeg het paard uit de vlag van Sint Pancras een prominente plek, samen met de reiger van Heerhugowaard. Daaromheen plaatste hij sterren - twee grote die staan voor Heerhugowaard en Langedijk, en meerdere kleine die de verschillende kleinere dorpskernen representeren. Voor de achtergrond koos hij voor lucht, gras en water. Zijn idee erachter is dat de nieuwe gemeente hiermee herkend zal worden als Dijk en Waard. Hij mocht zijn ontwerp woensdag 10 april aanbieden aan burgemeester Maarten Poorter, die graag wilde horen wat Dennis te vertellen had en onder de indruk was van zijn ontwerp.

Dennis heeft PDD-nos en autisme en zit daarom op speciaal onderwijs. Hij heeft het erg naar zijn zin op school. Koken en bakken vind hij erg leuk. Ook is hij elke week te vinden bij Rataplan, waar hij prijzen plakt of spullen sorteert. Of hij gaat met een paar klasgenoten naar een zorgboerderij. Op zaterdag is Dennis vaak te vinden op de André Hoeve in Spierdijk, waar hij de dieren verzorgt en soms ook blijft overnachten. Als de burgemeester hem vraagt wat hij later wil worden, dan heeft hij een duidelijk antwoord: boer. 

Of zijn vlag de nieuwe vlag wordt van de gemeente, dat is niet bekend. Maar de burgemeester beloofde Dennis in elk geval dat zijn ideeën zullen worden meegenomen bij het definitieve ontwerp. Als verrassing en als dank voor zijn inspanningen ontving Dennis uit handen van de burgemeester een pin met daarop het gemeentewapen Dijk en Waard.