Moestuinseizoen bij De Middenmoes officieel van start

Nieuws
Het moestuinseizoen is weer begonnen!
Het moestuinseizoen is weer begonnen! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Bij buurtmoestuin De Middenmoes is zaterdag 13 april het seizoen officieel geopend. Onder het genot van een lekker kopje koffie en thee konden de tuinders even bijpraten, maar ook kennismaken met de nieuwe tuinders.

Verscholen tussen de Rivieren- en de Edelstenenwijk bevindt zich De Middenmoes, een moestuin waar buurtbewoners een eigen tuintje kunnen bewerken. Maar bij De Middenmoes draait het niet alleen om het verbouwen van groenten, fruit en kruiden, het is ook een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. “Het is een bont gezelschap bij De Middenmoes: van jong tot oud en tuinders afkomstig uit diverse landen van over de gehele wereld”, vertelt Michel Braan, penningmeester bij De Middenmoes.


Blossombs moeten bijen aantrekken. - (Foto: Aangeleverd)

Duurzaamheid

Naast het sociale aspect is ook duurzaamheid erg belangrijk bij De Middenmoes, legt Michel uit. “Zo zijn bestrijdingsmiddelen natuurlijk zijn niet toegestaan. Vorige week is een bijenkast geplaatst, een prachtige aanvulling op de moestuin. Om voor nog meer bloemen te zorgen op De Middenmoes hebben al de aanwezige tuinders als ‘cadeau’ een aantal Blossombs gekregen. Dat zijn kleiknikkers waarin de zaden van wilde bloemen verwerkt zijn. Door het eenvoudig opkweken van deze bloemen verfraaien we De Middenmoes én trakteren we de bijen op stuifmeel. Kortom: een win-win situatie.”

Op dit moment zijn al de tuintjes bezet en is het volle bak. Mocht je interesse hebben in een tuintje, kom dan gewoon eens kijken bij De Middenmoes of kijk op middenmoestuinenheerhugowaard.wordpress.com.


De bijenkast is een mooie aanvulling op de moestuin. - (Foto: Aangeleverd)