Vrouwen FC Marlène na strafschoppen onderuit in eerste play-off om landskampioenschap

Sport
Aaike Verschoor is klaar om uit te halen. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord.
Aaike Verschoor is klaar om uit te halen. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord. (Foto: Sander Kaaij)

HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène mogen aan de bak. De eerste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap, vrijdagavond 20 mei in de eigen Sporthal Waardergolf, ging helaas verloren.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd FC Marlène-speelster Simone Hand nog in de bloemen gezet door de KNVB. Uit handen van Ron Kauwen ontving ze als topscorer van de eredivisie een prachtige schaal. Tot aan de play-offs had de Heerhugowaardse twintig treffers op haar naam staan. 

Daar kwamen in deze wedstrijd geen doelpunten bij, want tegenstander Drs. Vijfje uit Groningen werd gedurende de reguliere speeltijd knap op 0-0 gehouden. Dus moesten penalty’s de beslissing brengen in deze ‘best of three’. FC Marlène miste een strafschop, Drs. Vijfje schoot vijf keer raak.

FC Marlène moet nu vrijdag 27 mei de return in Groningen winnen om nog in de race te blijven. Als dat lukt, volgt daarna een beslissingswedstrijd die bepaalt wie zich de zaalvoetbalkampioen van Nederland mag noemen.


Simone Hand werd als topscorer van de eredivisie geëerd met een schaal, die ze kreeg uit handen van Ron Kauwen van de KNVB. - (Foto: Sander Kaaij)