Zwemmers De Reuring promoveren naar landelijke A-competitie

Sport
Geweldig resultaat van de zwemmers van ZPC De Reuring: zij stromen door naar de landelijke A-competitie!
Geweldig resultaat van de zwemmers van ZPC De Reuring: zij stromen door naar de landelijke A-competitie! (Foto: Aangeleverd)

NOORD-SCHARWOUDE - Zwemvereniging ZPC De Reuring uit Noord-Scharwoude is gepromoveerd naar een hogere klasse. Voortaan zullen ze meedoen in de A-competitie. 

“Talent is overal, het is alleen de kunst dit talent te ontdekken, zei mijn vroegere docent op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding ruim 50 jaar geleden”, aldus hoofdtrainer van ZPC De Reuring, Ids Gobes. “En dat geldt nog steeds. Zwemmen is een individuele sport waarbij het geheel meer is dan de som van de delen: met elkaar als team en zeker als estafetteteam komt dat het meest naar voren. 

Als die talenten als team ervan uitgaan dat het niet belangrijk is hoe goed je bent, maar hoe goed je wil zijn; zie daar het recept van het succes van tien jaar hard werken met elkaar. Team, coaches en mensen erom heen. Met elkaar hebben we deze promotie afgedwongen. Een knappe prestatie van die hele kleine zwemselectie in een hele kleine plaats als Zuid-Scharwoude. En een hele kleine vereniging, De Reuring, die dankzij een zesde plaats landelijk (van in totaal 54 clubs) een stap omhoog mag zetten naar de landelijke A-competitie. Daar mogen we met elkaar ontzettend trots op zijn!”