Vrone een uur lang oppermachtig; Vrone-Blauw-Wit 2-2

(Foto: Marco Wijnstekers )

SINT PANCRAS - Vrone nam het zaterdag thuis op tegen Blauw-Wit uit West knollendam. De nummer 6 uit de zaterdag competitie 4e klasse A tegen de nummer 11.

Na het verlies van een week eerder tegen SVW (2-0), was er voor trainer Zeijlmans alles aangelegen om de drie punten binnen te slepen. Vrone begon voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste minuut was het al een goed lopende aanval vanaf de rechterkant, maar helaas wist Abdasamad Oughris hier geen gebruik van te maken. Daarna was het een opeenstapeling van kansen voor Vrone. In de 7e minuut gaf Kevin Kieft de bal voor aan Martijn Leek die op zijn beurt de keeper op zijn weg vond. Twee minuten later was het Daniel Leijen die een grote kans aan zich voorbij zag gaan. Toen waren er nog maar net tien minuten gespeeld.

Vrone was goed op dreef en drukte Blauw Wit alsmaar naar hun eigen helft. Het kon niet uitblijven dat de 1-0 op het scorebord kwam, dat gebeurde in de 13e minuut toen Andrew Hand uit een corner met een van Basten actie het leer schitterend via de binnenkant van de paal in schoot. Het bleef stormen op het doel van Blauw-Wit. Wout Adams was de volgende die de bal in een riante positie net over wipte. De tegenstander stelde er slechts een speldenprik tegenover, maar vonden de goed keepende Jeroen Tijman op hun weg.

Voor rust deed er na het uitverdedigen van Andrew Hand en Martijn Leek een lelijke overtreding plaats. De kleur rood had op zijn plaats geweest. Scheidsrechter van Lagen deed het voor Vrone gelukkig af met geel. Het zat de groen zwarte in het eerste half uur mee, totdat Abdasamad een penalty toegekend kreeg. Aanvoerder D. Leijen schoot de penalty tot twee keer toe in de handen van de keeper. De eerste keer keurde de leidsman de penalty af vanwege te vroeg bewegen, daarna koos Leijen weer voor dezelfde hoek. Na rust zetten de pancrassers het niveau van de eerste helft voort, met een mooie actie in de zestien meter van A. Oughris met de bal achter het standbeen werd hij neergehaald.

Dit keer was het Kevin Kieft die de bal ter hand nam voor de elf meter. Onberispelijk schoot hij binnen in de rechterhoek (2-0). Bij het uitvallen van A. Hand kwam er de wissel die het spelbeeld bepaalde voor de overige twintig minuten. Vrone ging in deze fase weer achteruitlopen. Door het verkeerd uitverdedigen van Olivier kwam de bal bij Blauw-Wit aanvaller Quint de Graaf die op zijn beurt de 2-1 kon inschieten buiten het bereik van Jeroen Tijman. De Blauw witten die een uur niet in beeld waren begonnen er steeds meer in te geloven. Het vervangen van linker verdediger Wilco Keesom bracht op rechts bij de tegenstander nieuwe impuls. De rechter aanvaller Patrick Woode maakte hier dankbaar gebruik van door de 2-2 binnen te tikken met zijn fraaie actie. Hiermee verspeelde Vrone onnodig net zoals vorige edities zijn kostbare punten.

De volgende wedstrijd zal lastig worden voor de pancrassers. Dan spelen zij uit tegen Andijk om 14.45 uur.

Door: Marco Wijnstekers