Ongekende oogst met 23 keer eremetaal voor TTL

Sport
Quinty Hink, hier in actie op vloer, scoorde twee maal goud
Quinty Hink, hier in actie op vloer, scoorde twee maal goud (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD -  Turn Totaal Langedijk was geweldig op dreef tijdens de Rayon toestelfinales voor de jeugd 3e divisie en alle leeftijdsgroepen in de 4e en 5e divisie. De Langedijker turnsters werden in Heerhugowaard maar liefst drieëntwintig keer naar het podium geroepen waar ze acht gouden, negen zilveren en zes bronzen medailles kregen omgehangen. 

Op zaterdag startten de jongste meisjes in de middenbouw niveau 6, onder leiding van Jessie van Aanholt. Hier werden meteen al zes prijzen binnengesleept. Moïse van Stroe mocht het hoogste podium betreden voor het toestel brug en ze werd daarnaast derde op balk. Voor Ilse Bangma was er brons op brug en zilver op balk. Khloé Williams haalde zilver, zowel op sprong als vloer. Tess Brink en Jill Kraakman turnden een stabiele wedstrijd maar kwamen net te kort om een medaille mee naar huis te kunnen nemen.

Hierna begeleidde Myrthe Huiberts de groep jeugd supplement G. Helaas konden Juul Bootsman en Lilly Blok niet deelnemen waardoor het team nog maar uit vier turnsters bestond. Evengoed werden hier ook diverse medailles gewonnen. Fem van Gennip behaalde goud op sprong en werd derde op brug. Adyne Dekker veroverde zilver op brug, Fem Rootlieb werd knap eerste op vloer en voegde daar op sprong nog brons aan toe, evenals Roos van der Gulik.

Zondag was Dewi Meijer in de categorie jeugd supplement F als eerste aan de beurt. Zij draaide een stabiele wedstrijd, wat resulteerde in goud op vloer en een bronzen medaille op brug.

Als laatste kwam de middenbouw niveau 4 onder leiding van Eef Dekker aan bod, samen met de jeugd en junioren supplement E. Ook hier ging de medailleregen door. Saar Vestering behaalde met overmacht het goud op balk en daar kwam nog eens zilver op brug bij. Lotte Taam draaide een super meerkamp en scoorde zilver op balk en vloer. Lola Blotevogel was hersteld van een blessure en kon weer een volledige meerkamp draaien. Dat was al winst op zich, een medaille zat er in deze fase nog niet in. Verder werd er zeer stabiel gedraaid door Daniek van der Helm. Aan de al ongekend grote oogst werd nog goud op sprong en zilver op balk toegevoegd. Famke Derksen werd tweede op vloer en Quinty Hink tenslotte sloot het succesvolle weekend geweldig af met zowel goud op brug als balk. 

Kijk voor meer informatie op www.turntotaallangedijk.nl.