Jazz in Aartswoud: swingen tussen de tulpenvelden, koeien en het groen

Uitgaan
Souldiva Michelle David komt met haar begeleidingsband The True Tones naar Aartswoud.
Souldiva Michelle David komt met haar begeleidingsband The True Tones naar Aartswoud. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - In het West-Friese dorp Aartswoud wordt zaterdag 24 en zondag 25 augustus omgetoverd tot een internationaal jazzfestival. Het festival maakte de line-up bekend met onder anderen New Cool Collective, Ruben Hein, Dyar en Michelle David. 

Twee dagen lang kunnen bezoekers genieten van hedendaagse jazz uit binnen- en buitenland, met alles eromheen gemoedelijk en gastvrij, heerlijk lokaal eten en drinken en een grote betrokkenheid van het dorp en omgeving. De line-up van het festival is als volgt:

Zaterdag 24 augustus:
Ruben Hein, Michelle David & The True-tones, The Ploctones, Dyar

Zondag 25 augustus: 
New Cool Collective, Jan van Duikeren Kwartet feat. John Engels, Roda Da Holanda, Franton

Zondagochtend: 
Wandelen met Ruben Hein

‘Best of’ programma

Eerder organiseerde festivaldirecteur Joost Patocka in de Jazzkerk Aartswoud de festivals Trommel, Voois en een heleboel losse concerten. Dit jaar gaat Joost een stap verder en voegt alles samen tot Jazz in Aartswoud. Op deze eerste editie van het festival hoor je een ‘best of’ programma van de afgelopen twaalf jaar concerten en festivals, in de stal en op het terrein van het Rundveemuseum Aat Grootes.


Ruben Hein gaat met je aan de wandel. - (Foto: Archief)

Wandelen met Ruben Hein

Op de tweede dag van Jazz in Aartswoud organiseert het festival een bijzondere wandeling met zanger, pianist en natuurliefhebber Ruben Hein. Tijdens deze wandeling door het West-Friese landschap zal Ruben zijn liefde voor de natuur delen en af en toe een lied ten gehore brengen. 

New Cool Collective

New Cool Collective speelde in augustus 2021 de laatste keer in Aartswoud. Toen in een akoestische setting, op 1,5 meter afstand en met een algeheel dansverbod. Zondag 25 augustus sluiten ze vol gas het festival af en verlaat iedereen, naar grote waarschijnlijkheid, dansend het festivalterrein.

Michelle David & The True Tones

Hun unieke sound combineert gospel met soul, blues, jazz en afrobeat en leverde de band in 2019 een Edison nominatie op. In 2022 verscheen het nieuwe album, ‘Truth & Soul’. Hierop hoor je hoe het viertal hun muzikale horizon nog verder heeft verbreed. Zo hoor je op het album dromerige indiesoul met een zware jaren 70-vibe vermengd met Braziliaanse smaken en Afrikaanse ritmes.

Tickets

Festivaltickets zijn verkrijgbaar via jazzinaartswoud.nl. Momenteel zijn de laatste ‘Vroege Vogel Tickets’ met 15% korting te koop.