Test je Spaander kennis!

Algemeen
Zelf deze route lopen? Download dan de gratis Izi.Travel app en kies de route ‘Volendam Kunstenaarsdorp'.
Zelf deze route lopen? Download dan de gratis Izi.Travel app en kies de route ‘Volendam Kunstenaarsdorp'. ((Foto: aangeleverd))

VOLENDAM  – Ben je op zoek naar een leuk uitstapje dichtbij huis? Dan is de interactieve Audiotour Volendam Kunstenaarsdorp een aanrader. In deze interactieve audiotour neemt de oprichter van hotel Spaander ‘Leendert Spaander’ je mee op ontdekkingsreis door het kunstenaarsverleden van Volendam. Het is een hele belevenis! Naar aanleiding van de organisatie rondom de conferentie van EuroArt en Kunstmaand ‘De Onthulling’ is de audiotour ‘Volendam Kunstenaarsdorp’ na tien jaar helemaal vernieuwd.

 

Audiotour Volendam Kunstenaarsdorp  

Het verhaal van de Spaander Collectie is bijzonder… Halverwege de 19e eeuw en begin 20e eeuw kende Europa meer dan 50 kunstenaarskolonies waarvan één was gevestigd in ons mooie Volendam. In deze periode ontvluchtten steeds meer kunstenaars voor kortere of langere tijd het drukke leven van de stad, om in kleine dorpjes met een landelijke omgeving inspiratie op te doen. Het pasgetrouwde stel Leendert en Aaltje Spaander zag hier een bijzondere kans en greep deze met beide handen aan. Leendert en Aaltje boden een groeiende groep kunstenaars huisvesting, modellen en atelierruimte.

Kunstcollectie Spaander

Als dank schonken diverse kunstenaars de door hen vervaardigde schilderijen. Hierdoor ontstond een uitgebreide collectie, met grote namen als Paul Signac. Dé reden dat Volendam tegenwoordig deel uit maakt van de waardevolle Europese netwerk EuroArt Artist Colonies.  In de vernieuwde Izi.Travel audiotour neemt ‘Leendert’ je aan de hand van diverse schilderijen uit zijn collectie mee door het kunstenaarsverleden van Volendam. Ontdek bijvoorbeeld de plekken waar de kunstenaars hun werken schilderden en vergelijk de huidige situatie met hun schilderijen in de app. 

Test je Spaander kennis

Wil je je eigen kennis testen? Download dan snel de gratis Izi.Travel app en kies de route ‘Volendam Kunstenaarsdorp’.