Edams mannenkoor Excelsior zingt weer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

EDAM - Het Edams mannenkoor Excelsior repeteert en zingt weer. Er wordt normaal gerepeteerd  in de Hulpkerk in Edam maar op dit moment elke donderdagavond in de protestantse kerk De Swaen, Voorhaven 135 Edam van 20.00-22.00 uur.

In oktober 2021 was er een prachtig jubileumconcert in de Grote Kerk ter ere van het honderd jarig bestaan waar het koor optrad in nieuwe concertkleding.

Repertoire en concerten

Excelsior is een vierstemmig mannenkoor en zingt klassiek repertoire en Russische liederen. Het repertoire is te horen via You Tube: 100 jaar Edams mannenkoor.

In 2022 staan er diverse activiteiten op het programma. Tijdens de Nationale Dodenherdenking 4 mei zingt het koor in de Grote Kerk van Edam. Zondag 12 juni is er een Korenfestival waar verschillende koren aan mee werken waaronder de Zangertjes van Volendam. Op zaterdag 15 oktober  wordt er een Korendag georganiseerd in de Grote Kerk Edam met diverse mannenkoren.

Nieuwe zangers

Koor Excelsior is blij dat ze weer  mogen repeteren/zingen, op gepaste afstand. Onder leiding van de dirigent, Roland Bosma, is het koor  enthousiast bezig met het nieuwe repertoire. 

“Om ons koor te versterken zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Iedereen is welkom en zingen kun je leren. Kom vrijblijvend langs en zing mee. Wij beginnen met koffie. Is zingen leuk bij het mannenkoor? Jazeker! Je wordt er blij van en zingen is ontspannend.”

Meer info?  edams-mannenkoor-excelsior.nl