Sinterklaas intocht Edam-Volendam 2023: dit is het programma

Algemeen
Kom jij Sinterklaas ook verwelkomen in Edam-Volendam?
Kom jij Sinterklaas ook verwelkomen in Edam-Volendam? (Foto: aangeleverd)

EDAM-VOLENDAM - Vol verwachting klopt ons hart…Het is alweer bijna zo ver! Het feest waarvan de kinderhartjes sneller gaan kloppen. En laten we eerlijk zijn: van heel veel volwassenen ook nog! Op zondag 19 november komt namelijk de Goedheiligman weer aan in Edam. En uiteraard slaat  Sinterklaas ook Volendam niet over dit jaar. Ook daar komt de Sint op 19 november aan wal, weliswaar in de vroege avond. 

Op zijn prachtige boot, vergezeld met ontzettend veel Pieten, zal Sinterklaas om 14.00 uur bij de Kettingbrug Edam binnen komen varen. 

Ook de Kanopieten zullen niet ontbreken, net als de Kaaskapel die voor gezellige muziek op het water zorgt. Aangekomen bij de Kettingbrug zal de Sint met zijn gevolg doorvaren naar De Fortuna om vervolgens bij de Schepenmakersdijk aan land te gaan.

Sinterklaas intocht Edam 2023

Daar stapt hij over op de prachtige koets voor een mooie rondgang door Edam. Uiteraard met de Pieten die heerlijke pepernoten uit gaan delen. 

Route Sinterklaas intocht Edam 

De Goedheiligman rijdt de gebruikelijke route: via de Lingerzijde, Kleine Kerkstraat naar het Damplein. Tijdens deze feestelijke gebeurtenis zal de Drumband Edam op verschillende plaatsen voor muzikaal vermaak zorgen!

Ontvangst Sinterklaas op Damplein Edam

Op het Damplein aangekomen zullen Sint en Pieten worden ontvangen door burgemeester Sievers en Steven Boegem. Laatst genoemde verzacht het wachten op het gezelschap doormiddel van het zingen van, uiteraard, gezellige Sinterklaas liedjes.

Ereronde voor koetsier 

Het is dit jaar drukker op de koets dan anders: de koetsier die jaren de Sint door Edam heeft gereden is ermee gestopt. Dit kan natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan en daarom mag de koetsier voor één keer naast Sinterklaas op de koets een ereronde maken door Edam.

Sleutel zoek 

Er is helaas ook een groot probleem! De sleutel van de kamer van Sinterklaas is zoek! Hebben de Edamse kinderen deze sleutel soms gezien? Want hij is vorig jaar voor het laatst gezien in Edam. Zonder sleutel kan hij natuurlijk niet in Edam blijven logeren. Sinterklaas en de Pieten hebben er ontzettend veel zin in. Hopelijk zien ze jullie allemaal op het Damplein, om er een mooi feest van te maken.

Route autovrij maken

Bezoekers en bewoners wordt gevraagd om de route autovrij te maken.  Auto’s kunnen onder meer tijdelijk geparkeerd worden langs de Singelweg of bij EVC.

Kijk voor de laatste informatie op de Facebookpagina ‘Intocht Edam’.

Sinterklaas intocht Volendam 2023

Traditiegetrouw komt Sinterklaas ook weer in Volendam aan voor de sinterklaasintocht Volendam 2023. Hij zal met zijn boot aankomen in de haven van Volendam. Zondag 19 november vanaf 17.30 uur worden alle kinderen en ouders verwacht voor de Sinterklaasintocht 2023 in de haven van Volendam. Zeer waarschijnlijk is er ook weer een mooie vuurwerkshow!