Doe mee met World Cleanup Day Enkhuizen!

Algemeen
Doe mee met World Cleanup Day op zaterdag 17 september.
Doe mee met World Cleanup Day op zaterdag 17 september. (Foto: aangeleverd)

ENKHUIZEN - World Cleanup Day staat weer gepland voor zaterdag 17 september! In meer dan 180 landen steken mensen op die dag de handen uit de mouwen om het afval op straat en in de natuur op te ruimen. In Enkhuizen organiseren Milieu Educatief Centrum (MEC) Hertenkamp Enkhuizen samen met het Burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’ een opruimactie vanuit het bezoekerscentrum in het Wilhelminaplantsoen. We roepen iedereen op om samen met ons het plantsoen en de aangrenzende wijken onder handen te nemen. 

Het idee is simpel: want iedereen kan zwerfafval opruimen. Dat is enorm zinvol, maar ook gezellig en leuk! Zwerfafval opruimen is een activiteit geworden die mensen verbind. En er gebeurt al veel. Zo organiseert het burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’ (www.schoonenkhuizen.nl) elke twee weken een ‘wandelprik dag’ waar iedereen bij kan aansluiten. En ook de mannen van Clean Green Kayak Machine (https://www.facebook.com/cleangreenkayakmachine/) gaan in het Wilhelminaplantsoen de gracht en vijver eens extra goed schoon maken. De groep actievelingen wordt steeds groter. Wist je dat veel van de vrijwillige acties van zwerfafval-initiatieven zijn aangesloten bij Schoon West-Friesland? Dus wil je weten welke opruim-activiteiten er nog meer in de regio worden georganiseerd neem dan zeker ook een kijkje op hun Facebook-groep: www.facebook.com/groups/schoonwestfriesland.

Handen uit de mouwen

World Cleanup Day, Jij doet natuurlijk mee! Iedereen van 4 – 80 jaar is uitgenodigd voor de start om 10:00 uur bij Hertenkamp Enkhuizen met limonade, koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan deze actie verbonden. Wij hebben prikstokken, vuilniszakken en handschoen klaar staan, maar je mag natuurlijk ook zelf jouw eigen favoriete raap-gereedschap meenemen. Je kunt kiezen of je in het Wilhelminaplantsoen en omgeving aan de slag gaat of in de naburige wijk. Kinderen mogen als ze dat willen na afloop nog een mooie (cadeau)tas maken van oud papier.

Informatie

De start van World Cleanup Day is bij Hertenkamp Enkhuizen, Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen om 10:00 uur, inloop vanaf 9:45 uur. Wees op tijd want we starten gezamenlijk. Het duurt tot ongeveer 11:30 uur en hopen zoveel mogelijk afval uit de natuur op te ruimen. Voor jong en oud, iedereen kan meedoen.

Schoon Enkhuizen

De Cleanup Day wordt mede georganiseerd door het burgerinitiatief ‘Schoon Enkhuizen’. Deze organisatie zet zich in om zwerfafval uit het milieu te ruimen. Niet alleen op Cleanup Day aan de slag, maar vaker een helpende hand uitlenen? Dat kan. Schoon Enkhuizen loopt bijna elke twee weken op de zondagochtend een ronde om zwerfafval op te ruimen. Hiervoor kun je jezelf aanmelden. Ook als je individueel wilt lopen biedt de organisatie je de mogelijkheid om het benodigde materiaal uit te lenen en het opgeruimde afval in ontvangst te nemen. Het doel is om met zo veel mogelijk mensen regelmatig door Enkhuizen te wandelen en tegelijkertijd zwerfafval op te ruimen. Schoon Enkhuizen hoopt zo samen met de vrijwilligers meer bewustwording te creëren rondom het probleem van zwerfafval. De organisatie hoopt dat het resultaat van dit initiatief saamhorigheid, samenwerking en bewustwording omtrent zwerfafval en een schoon Enkhuizen zal zijn.

Iedereen kan meedoen, groot en klein!
Draag bij aan een schoner milieu.