Westfriese Struuntocht & aftrap Paraplu festival

Algemeen
Doe mee met wandelen door de stad!
Doe mee met wandelen door de stad! (Foto: pixabay.com)

ENKHUIZEN/REGIO - De tweede Westfriese Struuntocht staat gepland voor zaterdag 8 oktober. “We zijn er klaar voor en hopen op veel wandelaars!”, aldus Henk Driessen, voorzitter van Stichting Westfriese Struuntocht. Tijdens deze avond zorgt de Westfriese Struuntocht voor een aftrap van cultuurfestival Paraplu in Enkhuizen, zodat je na het wandelen kunt genieten van een swingend optreden van de Freetime Old Dixie Jass Band.

‘Wandelen is nog nooit zo leuk geweest’

De Westfriese Struuntocht is een fundraising wandeltocht door Enkhuizen. Tijdens de tocht wandelt u door de straten, langs en in een enkel geval zelfs dwars door bijzondere, soms monumentale, panden. U ontdekt verborgen straatjes, bedrijven, verenigingen en fraaie architectuur. “Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven”. Het wordt een route vol kunst en cultuur waarbij de start bij Station Enkhuizen is om 19:00 uur en de finish bij De Nieuwe Doelen. De route van de Westfriese Struuntocht is zo’n 7 kilometer.

Goede doel

De opbrengst van de kaartverkoop gaat dit jaar naar Voedselbank West-Friesland en Stichting Voor Effies. De voedselbank strijdt elke dag voor gezinnen die in een financiële noodsituatie zitten. Voor Effies is er voor mensen bij wie het leven tegenzit. Zo krijgen mensen een jaar lang de mogelijkheid van een nieuwe start. “Twee doelen waar wij ons, samen met u, graag voor inzetten.” Tickets kosten 15,00,- euro per persoon en zijn verkrijgbaar via de website: www.westfriesestruuntocht.nl/tickets. Kinderen tot 10 jaar wandelen gratis mee.