‘Kleintje Carnaval’ van de Haringhoppers

Algemeen
De Haringhoppers vieren alvast een klein carnavals-feestje.
De Haringhoppers vieren alvast een klein carnavals-feestje. (Foto: Pixabay)

ENKHUIZEN - De Haringhoppers organiseren zaterdag 28 januari een ‘Kleintje Carnaval’ om alvast in de stemming te komen voor het échte Carnavalsweekend dat van start gaat op vrijdag 17 februari.

Het wordt gegarandeerd een mooi feestje, want ook met het Kleintje Carnaval zal zanger/entertainer Bernard Karsten de muziek verzorgen. En dat Bernard Karsten een feestje kan bouwen, weten ze bij de Haringhoppers nog wel van het Carnaval vorig jaar. Het is normaal in de carnavalswereld dat de Prins verenigingen uitnodigt om kennis te maken en samen een feestje te vieren. Dit wordt Prinsenbal genoemd. Zaterdag 28 januari gaat Prins Markus voorop in de polonaise en laat verenigingen uit Noordwijk, Purmerend en Stompwijk zien hoe ze in Enkhuizen Carnaval vieren. De Blaaskaken zijn uiteraard ook van de partij. Om 21:00 uur begint het feest in de Nieuwe Doelen en niet alleen de verenigingen, maar ook jij bent welkom. De entree is 5,- euro en leden zijn gratis.

Carnaval in februari

En vergeet vooral niet het échte Carnavalsfeest op zaterdag 18 februari in je agenda te zetten. Dan is de Nieuwe Doelen één grote hossende massa. Jong (16+) en oud is welkom, want Carnaval vieren doe je samen! Naast het gemaskerd bal op 18 februari organiseren de Haringhoppers zoals vanouds o.a. weer de Bonte Maandagmiddag, Kindermiddag en het Frisfeest. Nieuw is de ‘Borrel in ‘t Feestcafé’ op zondag.