Programma ‘Doortrappen’: fietslessen voor senioren

Algemeen
Het programma 'Doortrappen' start in april met fietslessen voor senioren.
Het programma 'Doortrappen' start in april met fietslessen voor senioren. (Foto: Rob Gieling)

HOOGKARSPEL / REGIO - Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken onder fietsers. Geen goed nieuws, maar Team Sportservice wil voorkomen dat oudere fietsers daardoor niet meer op de pedalen stappen. Want als je weet hoe het veiliger kan en je het vertrouwen weer hebt, kan je urenlang genieten van een rondje door de polder, langs de mooie Westfriese dorpen. Daarom start in april het programma ‘Doortrappen’: een driewekelijks programma met fietslessen voor senioren.

De lessen zijn voor fietsers van elk niveau. Van ‘niet meer durven’ tot ‘ik red mezelf eigenlijk nog wel in het verkeer’. Bewegingsagoog Ramon Kolenberg zal de lessen begeleiden, samen met fietsdocent Mariëtte. Ramon Kolenberg: “Wij werken heel specifiek met kleine groepen zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Vooral mensen met angst in het verkeer hebben er baat bij dat ze goede en rustige begeleiding krijgen. We geven ook informatie over de fietshelm, fietsspiegel en andere handige hulpmiddelen voor veiligheid. Mocht de animo groot zijn, dan verdelen we in meerdere groepjes.”

Informatie

Het driewekelijkse programma is woensdag 5, 12 én 19 april van 11:00 tot 12:00 uur te volgen bij Parkeerterrein IJsbaan, aan de Sluisweg 4 in Hoogkarspel. De kosten voor de lessen zijn 5,- euro per persoon, per keer. Dit is inclusief koffie of thee. Het lesgeld van 15,- euro (voor alle drie de weken) dient contant te worden betaald aan de lesgever bij de eerste les. Aanmelden kan bij Ramon Kolenberg via: rkolenberg@teamsportservice.nl of neem telefonisch contact op: 06 – 1310 7434. Let op: meedoen met de lessen is op eigen risico.