Bezoek de ‘VertelTuin’ in Hem

Cultuur
Kom zondag 4 juni naar de verhalenwandeling in de VertelTuin in Hem.
Kom zondag 4 juni naar de verhalenwandeling in de VertelTuin in Hem. (Foto: aangeleverd)

HEM - Bezoek een gratis verhalenwandeling in de ‘VertelTuin’ in Hem op zondag 4 juni. De aanvang is om 11:00 uur. Omdat het ook nog volle maan is, wordt de eindtijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij volle maan kan er ook veilig in de avond in de tuin gewandeld worden.

Marijcke Faas vertelt over vijftien jaar voorlezen. “Het is 2008. Achter de geraniums is een heerlijke plek om te toeven. Er kwamen andere bloemen, maar het bleef al die jaren die heerlijke plek waar vele verhalen voor volwassenen verteld en voorgelezen werden.”

Voorlezen 

“Beginnen met het voorlezen aan volwassenen was uniek. Daar was ik me toen niet bewust van. Het kwam uit mijn persoonlijke leven. De kracht van een mooie jeugdherinnering. Dat wilde ik delen door het te doen. Vooral in de beginjaren heb ik heel vaak uit moeten leggen dat het echt voor volwassenen bedoeld was.”

2023

“Het is 2023. Op 4 juni worden die 15 jaar gevierd met een wandeling door de hele tuin met op zeven plekken een zitje om elkaar voor te lezen, om wat te filosoferen over verhalen en om te genieten van de natuur. Het mooiste blijft natuurlijk een voorstelling bijwonen in het TuinTheater. Elke vijf jaar vieren we een feestje om de tuin nog meer in het zonnetje te zetten. Aanmelden voor deze dag is niet nodig.”