Filmconcert ‘Cinemagie’ in Het Postkantoor

Cultuur
Yvo Verschoor vertelt over de geschiedenis van de film in Het Postkantoor.
Yvo Verschoor vertelt over de geschiedenis van de film in Het Postkantoor. (Foto: Pexels)

BOVENKARSPEL - Theater Het Postkantoor organiseerde het afgelopen seizoen in samenwerking met Seniorenraad Stede Broec eens per maand op donderdagmiddag een film voor een (iets) oudere doelgroep. Op donderdag 15 juni wordt het filmseizoen afgesloten met een filmevenement. Onder de noemer ‘Cinemagie’ presenteert pianist Yvo Verschoor uit Midwoud een muzikaal programma waarin hij vertelt over het begin van de film.

Tijdens het weergeven van deze beelden speelt Yvo er op vleugel live muziek bij. In de begindagen van de filmgeschiedenis was dit heel gebruikelijk, omdat de mogelijkheid om geluid en muziek op te nemen nog niet bestond. Velen kennen het verhaal van de mensen die de filmzaal uit vluchtten toen daar de allereerste bewegende film vertoond werd van een trein die het station kwam binnenrijden. Yvo Verschoor kent leuke anekdotes en neemt nog veel meer prachtige, grappige en ontroerende filmfragmenten mee. De muziek wordt door Yvo ter plekke geïmproviseerd en is geïnspireerd op de beelden die vertoond worden, de sfeer en beweging. Met veel respect voor de geschiedenis geeft hij een muzikale invulling aan wat hij ziet met een eigen mix van muziekstijlen. 

Dit is een mooie afsluiting van het filmseizoen, waarbij de Seniorenraad en Het Postkantoor iedereen van harte uitnodigen. Kaarten zijn te koop aan de kassa voor 8,50 euro. Koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling wordt u aangeboden door de Seniorenraad. Aanvang: 14:30 uur, zaal open om 14:00 uur. Kaarten zijn ook verkrijgbaar via de website www.hetpostkantoor.info, mail: info@hetpostkantoor.info of telefonisch: 0228-743910.