Jonge homo`s wederom eigen feest in Inventas

Nieuws

GROOTEBROEK - In jongerencentrum Inventas vindt zaterdag 12 april een nieuwe editie plaats van de heterovriendelijke holebi-feesten van Rainbow Party. Rainbow Parties zijn feesten voor homo, lesbische, bi- en transseksuele jongeren. Deze feesten gaat traditiegetrouw samen met een thema. Dit keer is het thema 'Fairytales Gone Bad', waarbij een parodie op sprookjes gemaakt wordt.
Voorgaande feesten zijn een groot succes geweest, aangezien dit feest de enige in heel West-Friesland is voor deze doelgroep. De organisatoren voelen zich prima thuis in Inventas, omdat zij daar gerespecteerd en gewaardeerd worden om wat ze doen en niet om wat ze zijn. “Hangjongeren, allochtonen, hetero's en homo’s zijn allemaal gelijkwaardig hier”, aldus een trotse negentienjarige Mellissa van Heun, zelf nu één jaar actief in de organisatie. De vijf jongeren die dit organiseren, willen de feesten qua decoratie op hoog niveau houden en hebben dit keer iets speciaals in petto... Ook wordt de zaal versierd met details uit de bekende sprookjes zoals Sneeuwwitje, Roodkapje en Doornroosje. Hapjes worden uitgedeeld en de organisatoren komen verkleed binnen het thema 'Fairytales gone Bad'. Ook trouwe gasten komen al jaren verkleed naar dit feest, maar dit is zeker niet verplicht. “Iedereen is welkom om de sfeer te komen proeven.” De entree is € 5,-. Het feest wordt mede mogelijk gemaakt door het antidiscriminatiebureau Art1.
Een aantal trouwe leden van de organisatie wil het stokje doorgeven aan de jonge generatie (tot en met 21 jaar). Interesse of iemand op het oog die het leuk lijkt om dit feest te organiseren? Laat het weten! Meer informatie: www.jcinventas.nl of check Facebook.