Bronstijd komt tot leven in Bovenkarspel

Nieuws

BOVENKARSPEL - De Nationale Archeologiedagen vinden vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 oktober plaats. Ook in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel zijn zondag 15 oktober diverse binnen- en buitenactiviteiten voor jong en oud. Vervlogen tijden komen tot leven!
Tussen 10.00 en 17.00 uur heten vrijwilligers en specialisten in de archeologie het publiek welkom op de thuisbasis van IVN West-Friesland. Bezoekers kunnen een lezing volgen, de schatten van de Westfrisiaweg van dichtbij bekijken, letterlijk een wandeling terug in de tijd maken of meehelpen met archeologisch onderzoek in de ArcheoHotspot.
Twee archeologen geven lezingen over de uitkomsten van vijf jaar promotieonderzoek in West-Friese bodem en tonen hun schatten in de Incotec-bovenzaal. De lezingen behandelen verschillende aspecten van wonen, leven en sterven in de bronstijd. Om verzekerd te zijn van een plaats, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via awnafd2@gmail.com.
Vrijwilligers van AWN Land en Water Noord-Holland Noord en de Bronstijdgroep uit het Zuiderzeemuseum brengen de bronstijd tot leven. Kinderen kunnen binnen origineel bronstijdservies bestuderen of buiten meedoen aan verschillende bronstijdspellen. Een bezoekje aan de tentoonstelling geeft een mooi beeld van de inventiviteit van de West-Friese bronstijdbewoners. IVN-gids Nico Bregman neemt bezoekers 's morgens en 's middags mee naar het Archeologisch Voetspoor in het Streekbos.
De toegang is vrij. Zie voor aanvangstijden het complete programma: www.ivn-westfriesland.nl of www.archeologiedagen.nl.