Kookcursus `Mannen met Pannen` bij Seniorenschool

Nieuws

ENKHUIZEN - De Seniorenschool van Welwonen begint het voorjaarsseizoen in januari sportief met de lessen pilates en yoga. Op speciaal verzoek start eind maart een kookcursus voor mannen. Voor deze en andere cursussen die in februari of maart beginnen, kunnen belangstellenden zich tot en met zondag 18 januari inschrijven via de website www.seniorenschool.nl.
Dit voorjaar heeft de Seniorenschool vijf nieuwe cursussen. Gonnie Lubbers laat zien dat de cursus 'Mannen met Pannen' niet alleen makkelijk is, maar ook leuk om te doen. Van maandag 30 maart tot en met maandag 20 april leren deelnemers in buurthuis IJsselzand in drie lessen hoe ze kunnen koken met verse producten. Ook in IJsselzand vindt de cursus 'Vegetarisch Koken' plaats. De start is maandag 2 maart en de laatste les is 23 maart. Tijdens de cursus 'Weerbaarheid voor Ouderen' zijn deelnemers actief bezig met het vergroten van hun zelfvertrouwen en leren zij zichzelf krachtiger en zichtbaarder op te stellen. Het accent ligt hierbij meer op het mentale dan op het fysieke aspect. De cursus bestaat uit zes lessen en vindt plaats in de Nieuwe Doelen van 4 maart tot en met 8 april. In de cursus 'Tweede Wereldoorlog in West-Friesland' van donderdag 19 maart tot en met donderdag 2 april vertelt Pieter Jan de Vries in drie lessen over zijn ervaringen en die van anderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wie wil weten hoe je herinneringen aan vroeger op papier kunt zetten, kan de cursus 'Wat deed u...' volgen. Vanaf maandag 2 februari tot en met maandag 2 maart leren de deelnemers in vier lessen hoe zij kunnen opschrijven wat ze bijvoorbeeld deden tijdens speciale momenten in hun leven. Deze cursus wordt gegeven in Westerhof.
Naast deze nieuwe cursussen starten ook weer de gebruikelijke talencursussen en creatieve cursussen zoals 'Groendecoraties', 'Tekenen & Schilderen' en 'Kantklossen'. Meer informatie: www.seniorenschool.nl.