Sterrenkijkweekend bij Orion

Nieuws

BOVENKARSPEL – Tijdens de landelijke Sterrenkijkdagen kunnen geïnteresseerden van alle leeftijden terecht in Volkssterrenwacht Orion in het Streekbos Paviljoen, Veilingweg 21B in Bovenkarspel. De deuren zijn vrijdag 27 en zaterdag 28 maart geopend van 19.00 tot 22.00 uur en zondag 9 maart van 13.00 tot 17.00 uur.
De organisatie hoopt op een heldere hemel, zodat de Maan, Jupiter en de zon te zien is door de grote telescopen in de koepel. Het publiek maakt op informele wijze kennis met de wereld van sterren en planeten en met de leuke hobby sterrenkunde.
Met een eigen camera kan men een foto van de maan nemen. Hoe 'cool' is dat?
In de expositieruimte geven vrijwilligers van Orion informatie over onderwerpen als sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Diverse schaalmodellen zijn te bezichtigen. Een mooie collectie meteorieten, mineralen en fossielen (van dinosauriërs en planten) zijn aanwezig. Ook is een vitrinekast ingericht met een sextant, kwadrant en 'starfinder'. Voor het publiek is ook informatie over tijdreizen, de oerknal, kijkerbouw, telescoopspiegels, de komeet 67P, Rosetta -schaalmodel van de MIR- en het lanceerplatform van de Space Shuttle present. In de planetariumruimte worden korte presentaties gehouden en korte filmpjes vertoond.
De toegang is gratis.
Voor meer informatie: www.volkssterrenwachtorion.nl.