Kaartenzee voor 98-jarige Bep: ‘Lichtpunt in coronatijd’

Algemeen
Bep voelde zich echt jarig dit jaar, ondanks corona!
Bep voelde zich echt jarig dit jaar, ondanks corona! (Foto: Willem Brand)

HAARLEM - Best bijzonder dat Bep Niemann al 78 jaar in hetzelfde huis woont, op een bovenverdieping nog wel, en bijna dagelijks zelf boodschappen doet. Dankzij de actie #daslief van #BUUVHaarlem ontving zij op haar 98ste verjaardag maar liefst 23 verjaardagskaarten. Een verjaardag om nooit te vergeten, een lichtpunt in coronatijd ook.

Willem Brand

Bep belde twee dagen voor haar verjaardag naar BUUV. Voor een praatje, dacht medewerkster Carla. Maar na een tijdje vroeg ze wat voor dag het was. Ze wilde namelijk haar verjaardag niet vergeten! Collega Marleen vond dat zo ontroerend dat ze op de website van BUUV en in de Facebook-groep ‘We love Vijfhoekplein’ een bericht zette. Of men Bep een mooie verjaardagskaart wilde sturen. Twee dagen erna bracht medewerkster Wilma Zwan tot Beps verrassing maar liefst 23 kaarten.

Ontroering in woorden

Het moest eerst nog wel even inzinken al die aandacht, en dat onverwachte bezoek. Gelukkig was thuishulp Pieter – die zij liefkozend butler noemde - erbij om de enveloppen en cadeautjes te openen. En ja, de ontroering hoewel niet zichtbaar kwam er zeker in woorden helemaal uit.

‘We hebben nu een verjaardagsfeest’

“Het is toch niet normaal voor een oud mens dat je zo verwend wordt. Ik ben een gelukkig mens”, riep ze en vertelde dan dit en dan weer dat. Ze had twaalf jaar in het Elisabeth (ook met een s, net als haar doopnaam!) Gasthuis gewerkt. Dokter Klein kwam weleens langs voor een kop thee, terwijl ze net een brief zat te tikken. En vader was gezagvoerder op een koopvaardijschip geweest dat in de oorlog door de Duitsers met een torpedo tot zinken werd gebracht. Bep: “Vader ligt in de oceaan.”

Een echt verjaardagsfeest

 Yolande Verburg schreef een lieve kaart. Haar hondje Banjer was ook op 14 januari jarig. ‘Ik hoop dat u nog steeds met de ogen van een kind naar de wereld kunt kijken’, schreef ze. En Stella v/d Horst was zelf ook jarig op de 14e. “Ik heb nog heel wat jaartjes te gaan voor ik ook 98 ben”, schreef zij. Bep tegen Pieter, Wilma en de verslaggever: “Het is een echt feest, we hebben nu een verjaardagsfeest.”