Sparq Jeugdhulp biedt jeugdhulp

Nieuws
Maarten Sielcken (interim bestuurder van De Hartekamp Groep), Ed Rozendaal (Beleidsadviseur Sparq Jeugdhulp), Alex Breedt en Jur Bremer (bestuurders Happy2Move) tekenen de samenwerkingsovereenkomst.
Maarten Sielcken (interim bestuurder van De Hartekamp Groep), Ed Rozendaal (Beleidsadviseur Sparq Jeugdhulp), Alex Breedt en Jur Bremer (bestuurders Happy2Move) tekenen de samenwerkingsovereenkomst. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Preventie en jeugdhulp effectiever en duurzamer inrichten, dát is het doel van Sparq Jeugdhulp. En dat doel wordt nog sneller bereikt met de onderaannemers die de samenwerking met Sparq Jeugdhulp aangaan. Daarom bezegelden Maarten Sielcken, de bestuurder namens van Sparq Jeugdhulp en Alex Breedt en Jur Bremer bestuurders van Happy2Move, op 16 mei de voorgenomen plannen met een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. En naast Happy2Move sluiten ook Het Kabouterhuis en RID zich bij Sparq Jeugdhulp aan.

Met de nieuwe samenwerkingen breidt het palet van jeugdhulp in de regio zich uit. Elke nieuwe samenwerkingspartner van Sparq beschikt over aanvullend of uitbreidend hulpaanbod. Dat maakt dat Sparq jeugdhulp in de regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond meer en meer de rol speelt van zorgaanbieder met een compleet palet aan jeugdhulp.

Optimale ontwikkeling

Happy2Move en Sparq Jeugdhulp vormen een waardevolle combinatie. Beiden zetten zich in voor de optimale ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke beperking. Gezamenlijk bieden zij het volledige jeugdhulpaanbod binnen het speciaal onderwijs: hulp in de klas, onderwijs/zorg- en zorg/onderwijs arrangementen, naschoolse opvang en vakantieopvang. Sparq Jeugdhulp en Happy2Move breiden de samenwerking met het speciaal onderwijs verder uit. Sparq Jeugdhulp is hiermee actief op vier scholen in de regio’s Zuid-Kennemerland en IJmond.

Kennis en kunde

Medisch orthopedagogisch centrum Het kabouterhuis biedt hulp aan kinderen van 0 tot 7 jaar en hun ouders en verzorgers. Zowel Sparq Jeugdhulp als het Kabouterhuis zijn specialisten op het gebied van Infant Mental Health (IMH) waarbij de zorg aan het jonge kind en zijn ouders, de ouder-kindrelatie en het ontwikkelingsperspectief van het kind centraal staan. De samenwerking tussen Sparq Jeugdhulp en Het Kabouterhuis levert een belangrijke bijdrage aan het uitbouwen en in praktijk brengen van kennis en kunde op het gebied van diagnostiek en behandeling van jonge kinderen.

Preventieve aanpak

RID staat voor een krachtige taal- en rekenontwikkeling voor ieder kind. De expertise op het gebied van taal en rekenen zet RID bijvoorbeeld in om kinderen met dyslexie en dyscalculie te helpen. Daarnaast helpt RID basisscholen door het geven van remedial teaching op school, het ontwikkelen van innovatieve en effectieve methodes en door deskundigheidsbevordering van leerkrachten en verbeteren van het taal- en rekenonderwijs. Sparq Jeugdhulp en RID bundelen de krachten om de samenwerking met basisscholen in de regio te optimaliseren en van daaruit taal- en rekenachterstanden bij jonge leerlingen preventief aan te pakken.