Feest bij oplevering 32 woningen Haarlem Buiten

Nieuws
De vlag wordt gehesen
De vlag wordt gehesen (Foto: Niels Stomps)

HAARLEM - Feest op de voormalige Tjaden locatie in Haarlem. De reden? Onder toeziend oog van kopers en relaties heeft wethouder Floor Roduner het startschot gegeven voor de oplevering van 32 woningen van het project Haarlem Buiten.

Aan het eind van de Zuid Schalkwijkerweg realiseerde Wibaut een buurtschapje met in totaal 32 woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-één-kap woningen en rijwoningen. Alle woningen zijn verkocht en inmiddels bewoond. “Het is geweldig om zo landelijk te wonen en midden in de Randstad te zitten,” zegt Remco, een van de gelukkige nieuwe bewoners. “Als ik hier in de keuken sta, zie ik de schapen lopen. Dat is toch gaaf,” voegt zijn vrouw Cathalijne toe.

Ernest van de Meijde, directeur van Wibaut Projectontwikkeling, is trots op deze unieke ontwikkeling. “Volgens mij hebben we van de voormalige Tjaden locatie echt iets heel moois gemaakt. Alle bewoners zijn heel blij met hun woning, dat is fijn om te zien.”

Wonen aan water of polder

Haarlem Buiten is prachtig gelegen aan het eind van de Zuid Schalkwijkerweg, op de hoek van het Spaarne en de Ringvaart. In de architectuur is door FARO aansluiting gezocht bij de landelijke omgeving en het bijzondere, industriële verleden van de plek.

Aan de Spaarndamseweg wil Wibaut jongerenhuisvesting realiseren volgens het 1828-concept. Aan de Haarlemse Garenkokerskade transformeerde Wibaut een monumentaal schoolgebouw tot 23 stadswoningen/appartementen. Het project ‘De Scheepmaker’ aan het Spaarne bestaat uit 55 woningen en appartementen.

Over Wibaut

Een passende woning is een belangrijke voorwaarde voor levensgeluk. Eigenlijk zou het een grondrecht moeten zijn. Daarom is Wibaut projectontwikkelaar en voorvechter van woongeluk.

Wibaut komt op voor de belangen van mensen zonder geschikte woning en realiseert woonconcepten die bij hen passen. Het team van Wibaut bestaat uit zes professionals. Wibaut is gevestigd in Amstelveen. www.wibaut.nl