Pesten aanpakken in Haarlem; inspirerende expositie tot en met 19 mei

Nieuws
De landelijke Dag tegen Pesten heeft vrijdag 19 april plaats.
De landelijke Dag tegen Pesten heeft vrijdag 19 april plaats. (Foto: de Rolf groep)

HAARLEM - De landelijke Dag tegen Pesten heeft vrijdag 19 april plaats. In het kader daarvan wordt dezelfde dag van 16.30 tot 17.30 uur in Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32, de inspirerende foto-expositie Wijs en Sterk geopend.


Deze draait om doorzetters, durvers en aanpakkers die op een positieve manier een statement maken tegen pesten. Ontdek de krachtige portretten van tien oud-deelnemers van de Wijs en Sterk-training die niet alleen voor zichzelf opkomen, maar ook anderen inspireren om pesten aan te pakken. 

De expositie biedt een unieke kijk op pestgedrag vanuit het perspectief van kinderen zelf. Elk portret wordt vergezeld door tips van het kind, variërend van wat te doen als je zelf wordt gepest, hoe te reageren als je ziet dat iemand anders wordt gepest, tot advies voor de kinderen die pesten.De kinderen gaan tijdens de opening hun tips live delen met het publiek. Pesten is een groepsprobleem. Iedereen kan er iets aan doen.

Deze expositie in de Bibliotheek Haarlem Centrum biedt een inclusieve ruimte waar jong en oud samenkomen, waardoor de expositie zorgt voor een bruggetje om over pestgedrag in gesprek te gaan met elkaar.  De Kinderraad Haarlem zal een speciaal toneelstukje opvoeren tegen pesten. Als het klankbord van de kinderen in Haarlem zet de Kinderraad zich in voor een plezierigere stad, waar ook ‘pesten aanpakken’ bij hoort.

De opening wordt verricht door de kinderburgemeester Erina Murseli, leerling van basisschool De Molenwiek Dalton, en voorzitter van Stichting WeS Jan Willem van Hal. WeS staat voor kansengelijkheid en streeft ernaar om kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen te geven. Om de middag feestelijk af te sluiten, zal Dos Hermanos van het Klokhuis het lied ‘Ik pest niet mee’ ten gehore brengen. De expositie is te bezichtigen tot 19 mei.

Aanmelden kan via www.wijsensterk.nl

Pesten moet worden aangepakt.