Lars Muller wint eerste prijs Shoot Your Shot #13

Nieuws

HAARLEM - Lars Muller (16 jaar) heeft met zijn film ‘Tripping on the Verge’ de juryprijs gewonnen tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #, de filmcompetitie van de Filmschuur. ‘Tripping on the Verge’ is vanaf donderdag 21 december één week te zien als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Deze korte kleine animatie film gaat over een drugstrip van een jonge jongen.

Over de film van Lars schreef de jury: “Wat een creatieve, visuele stijl heeft Lars Muller gevonden in zijn stop motion. En wat een treurig verhaal om te vertellen met deze middelen. Muller heeft niet alleen een gevoel voor klei, maar ook voor beeldtaal en geluid. De shots zijn sterk en de muziek en de geluidjes van deze gure wereld kloppen helemaal.”
‘Tripping on the Verge’ wordt van donderdag 21 tot en met woensdag 27 december vertoond als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Daarnaast krijgt de winnaar een waardebon van Open Studio aangeboden en EYE Filmmuseum Amsterdam biedt een plek aan in de MovieZone Jury op één van de grote filmfestivals en gratis toegang voor het MovieZone Talent Day.
‘Toevlucht’ van Berne Vendel (20 jaar) won de publieksprijs. Deze film is komende donderdag 21 december te zien als eerste film tijdens ‘De Dag van de Korte Film’ om 19.15 uur. De tweede prijs ging naar Cas van Doornik (20 jaar) met zijn film ‘Condemned’. “Deze prijs is voor een filmmaker die zijn horrorklassiekers kent en de genreregels vlekkeloos toepast. Het was echt griezelen met deze film die inhoudelijk ook overtuigt.” aldus de jury. De derde prijs ging naar Tamar Aydin (17 jaar) met zijn film ‘Be Mine’. Alle winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl
Shoot Your Shot # is een korte film competitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Dit seizoen was het thema Spanning. In oktober volgden de deelnemers een Tips & Tricks workshop van regisseur Bram Schouw. Enkele weken later kregen zij een montage workshop van Jelle Helwig van Open Studio.