'Wat voor stad wil Haarlem zijn?'

Nieuws

HAARLEM - De gemeente Haarlem werkt aan een visie op de toekomst. 'Hoe wonen, werken en bewegen wij ons in 2040 in de stad?', is daarbij de leidende vraag. 'Een doel uitzetten voor het Haarlem van de toekomst is belangrijk. We leven nu in een stad met een menselijke maat, een oorspronkelijk karakter en met een hoge kwaliteit. Die kenmerken willen we niet alleen behouden voor de toekomst; op sommige terreinen willen we de stad nóg beter en mooier maken dan -ie nu is', aldus de gemeente.


'De vraag is, waar leggen we accenten, van welke ontwikkelingen die op de stad afkomen kunnen we profiteren en met welke trends moeten we rekening houden? Kortom, wat voor stad wil Haarlem zijn? Dat is een ambitieus streven en daarom nodigen we zoveel mogelijk Haarlemmers uit om mee te denken', vervolgt de gemeente op www.haarlem.nl.

In juni vinden in de gehele stad bijeenkomsten rond allerlei thema's plaats. De aftrap daarvan wordt gedaan door burgemeester Bernt Schneiders tijdens een speciale avond over de 'Toekomst van Haarlem', 8 juni in de Philharmonie. In de weken daarna staat een aantal ontmoetingen gepland waar Haarlemmers zich kunnen aansluiten. Zes Haarlemse platforms (ABC Architectuurcentrum Haarlem, Bibliotheek Zuid-Kennemerland, Generation Why, Pletterij, De Stadsgarage en Stadsgesprekken) organiseren ieder een inspiratie- en debatavond. Op www.haarlem2040.nl staat de volledige agenda. Haarlem2040.nl is tevens het platform waarop Haarlemmers hun verhaal over Haarlem in 2040 kunnen delen met de stad.