Basiscursus Imkeren in Haarlem

Partnerbijdrage
Gedurende deze cursus zul je worden ondergedompeld in zowel theorie als praktijk, onder leiding van ervaren en gepassioneerde imkers
Gedurende deze cursus zul je worden ondergedompeld in zowel theorie als praktijk, onder leiding van ervaren en gepassioneerde imkers (Foto: Pixabay)

HAARLEM - Heb je altijd al gefascineerd gekeken naar de delicate dans van honingbijen rond bloemen? Wil je je eigen bijen gaan houden of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mysterieuze wereld van bijen en wil je weten hoe je kunt bijdragen aan hun welzijn en dat van andere belangrijke bestuivers? Dan is dit jouw kans om je passie voor de natuur te verdiepen en jezelf onder te dompelen in de wonderlijke wereld van de bijenteelt.

Neem deel aan onze Basiscursus Natuurlijk Imkeren, en leer meer over honingbijen, wilde bijen en het belang van bestuivers in ons ecosysteem. Gedurende deze cursus zul je worden ondergedompeld in zowel theorie als praktijk, onder leiding van ervaren en gepassioneerde imkers.

Wat staat je te wachten?

•                 Een unieke ervaring waarbij al je zintuigen worden aangesproken.

•                 Leerzame lessen over de fascinerende wereld van honingbijen en andere vliesvleugeligen.

•                 Praktijklessen waarbij je kennismaakt met honingbijen en hen gedurende een heel bijenjaar zult volgen.

•                 Een uitgebreid programma bestaande uit 6 theorielessen en 7 á 10 praktijklessen, waarin onderwerpen als de inrichting van de bijenkorf, het gebruik van gereedschap, drachtplanten, de biologie van de honingbij en bijengezondheid uitgebreid aan bod komen. 

•                 Enthousiaste en gezellige begeleiding van ervaren imkers die je zullen introduceren in de boeiende wereld van de bijenteelt.

•                 Mogelijkheid om na afloop van de cursus zelfstandig honingbijen te verzorgen, mits je voldoende kennis hebt opgedaan.

•                 Bij voldoende aanwezigheid en na succesvolle afronding van het examen ontvang je een écht NBV diploma.

De Basiscursus Natuurlijk Imkeren 2024 start uiterlijk 19 maart 2024. Mis deze kans niet om deel uit te maken van dit boeiende avontuur en jezelf onder te dompelen in de betoverende wereld van de bijenteelt.