50e editie Ronde van Noord-Holland

Partnerbijdrage
Tijdens een van de oudste toertochten van Le Champion kunnen fietsers de allermooiste plekjes van Noord-Holland als een bloemenkrans aan elkaar rijgen.
Tijdens een van de oudste toertochten van Le Champion kunnen fietsers de allermooiste plekjes van Noord-Holland als een bloemenkrans aan elkaar rijgen. (Foto: aangeleverd)

NOORD-HOLLAND - Zaterdag 20 april staat de 50e editie van de Ronde van Noord-Holland, ook wel bekend als dé lenteklassieker, op de wieleragenda. Tijdens een van de oudste toertochten van Le Champion kunnen fietsers de allermooiste plekjes van de provincie als een bloemenkrans aan elkaar rijgen. Deelnemers kunnen kiezen voor 85, 110 of 160 km langs bloeiende bollenbedden, groene polders en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes.

Keuze uit drie afstanden en drie startlocaties

Meedoen betekent fietsen langs velden vol vrolijk gekleurde voorjaarsbloemen, historische molens, groene weilanden en fraaie dorpjes. Alsof je in een schilderij van een Hollandse meester rondtrapt. Voor zowel de rustige recreant als recreatieve racefietsers zijn er drie afstanden van 85, 110 of 160 km. Alle drie de afstanden passeren de startlocaties Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Met drie startlocaties is er altijd een in de buurt en verspreiden de duizenden deelnemers zich door heel Noord-Holland.

De 160 km loodst je onder meer langs de Noordzeekust bij Petten, Kolhorn en Medemblik. Volg je de 110 km, dan passeer je plaatsen als Oostzaan, Heemskerk en Egmond aan den Hoef. Kies voor de 85 km en geniet van schilderachtige dorpjes als Spijkerboor, West-Grafdijk en Zuidschermer. Hollandser (en mooier) wordt het niet.

Fietsers komen onderweg voldoende stempelposten tegen om even af te stappen en een frisse versnapering te pakken. De bloeiende tulpenvelden en uitgestrekte groene polders daarbij opgeteld zorgen voor de lenteklassieker die je als racefietser niet wilt missen.

Deelnemers kunnen bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen of een eigen actiepagina aanmaken voor de Hartstichting. De late bird inschrijving is geopend tot en met 18 april 2024. Inschrijven is mogelijk via www.rondevannoordholland.nl