Vaker met rugklachten naar de chiropractor. We zitten ‘ongezond veel’

Partnerbijdrage
De chiropractor is de wervelkolomspecialist.
De chiropractor is de wervelkolomspecialist. (Foto: aangeleverd)

Nederlanders zitten ‘ongezond veel’ blijkt uit een nieuw rapport van onderzoeksinstituut TNO. Tegelijkertijd groeit het aantal chiropractors in ons land. Steeds meer mensen weten hen te vinden om rug- en nekklachten door het vele zitten te verhelpen.

Volgens TNO wordt er nergens in Europa zoveel gezeten als in Nederland. Maar liefst 26% van de Nederlanders van 15 jaar en ouder zit op een gemiddelde dag 8,5 uur of langer. Te veel zitten wordt gelinkt aan verschillende gezondheidskwalen, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2. In combinatie met beeldschermwerk kan te veel zitten ook klachten geven aan de nek, schouders of rug. En om die te verhelpen kiezen steeds meer mensen voor een chiropractor. De afgelopen vijf jaar kwamen er steeds meer chiropractors bij: tussen 2019 en 2024 is het aantal gestegen van 356 naar 507.


De chiropractor is de wervelkolomspecialist. Om klachten goed te kunnen behandelen, wordt eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak. De chiropractor is universitair opgeleid om een diagnose te kunnen stellen. Bij Chiropractie Munksgaard wordt gebruik gemaakt van de nieuwste onderzoekstechnieken en moderne behandelapparatuur.

Wilt u meer duidelijkheid over uw rug-, nek- of schouderklachten? Kom dan naar de scandagen op 13 en 16 april bij Chiropractie Munksgaard in Heemstede. Voor 25 euro krijgt u een Substation scan met persoonlijke uitleg door de chiropractor.

Aanmelden kan telefonisch op 023-5290506. Meer informatie via www.munksgaard.nl.