Schaatsclubs uit heel Noord- en Zuid-Holland gaan de strijd met elkaar aan

Sport
Het belooft weer een spektakel te worden in Haarlem
Het belooft weer een spektakel te worden in Haarlem (Foto: Eduard van der Pol)

HAARLEM - Op zaterdag 10 februari wordt er op IJsbaan Haarlem weer gestreden om de Kees Jongert Bokaal door rijders van 9 ijsclubs uit Noord- en Zuid-Holland. De afgelopen 2 edities won IJsclub Haarlem de strijd om deze langebaanwedstrijden. Twee jaar geleden was dit met 1 punt verschil, terwijl zij vorig jaar duidelijk de sterksten waren. Wat gaan we dit jaar zien tijdens de 39e editie van dit prachtige evenement?

Het bijzondere van dit schaatstoernooi is dat pupillen, junioren, senioren en masters niet alleen tegen elkaar strijden, maar juist samen met hun clubgenoten de wedstrijd beleven. Elke rijder verzamelt per onderdeel punten voor de eigen club. En dit geeft een clubgevoel en ook saamhorigheid en dat is uniek in de schaatssport.

27 onderdelen

Op 27 verschillende onderdelen wordt er in verschillende categorieën gereden en gestreden. Het hoogtepunt van de avond is voor veel clubs het afsluitende onderdeel: de teampursuit, ook wel bekend als de ploegenachtervolging. De winnaar van dit onderdeel wint een wisseltrofee met drie bronzen schaatsers. De club met de meeste punten over de gehele avond ontvangt een andere wisselprijs, namelijk de prachtige Zilveren schaats; De Kees Jongert Bokaal. Tot slot is er een ook een prijs voor de club die de meeste progressie maakt ten opzichte van de jaren ervoor, namelijk de Runner-up-Trofee, een glimmende zilveren doorloper. 

Clubs gaan er natuurlijk alles aan doen om een van deze mooie prijzen dit jaar te winnen. Het programma en meer informatie is te vinden op www.ijsclubkeesjongert.nl. Hier staan op zondag 11 februari ook de uitslagen en de foto’s.