Keukenhof 2024: dit is alles wat je moet weten voor je bezoek!

Uitgaan
Kom naar de Keukenhof!
Kom naar de Keukenhof! (Foto: Rien de Wit)

LISSE - Hoera, Keukenhof is weer open! Maar waar kun je eigenlijk parkeren bij Keukenhof? Wat kost een ticket en hoe scoor je kaartjes? En wat is nog meer handig om te weten voor een Keukenhof-bezoek in 2024? Het antwoord op de meest gestelde vragen over Keukenhof 2024 vind je in dit artikel!

Openingstijden Keukenhof 2024

De Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei, dagelijks van 8:00 tot 19:30 uur, inclusief zon- en feestdagen. Mis deze betoverende bloemenpracht in Lisse, Nederland niet!

Bereikbaarheid & parkeren bij Keukenhof

Keukenhof, gelegen in Lisse, Nederland, is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen:

  • Auto: Volg de borden naar Keukenhof vanaf de snelweg A4 (afslag Nieuw-Vennep) of A44 (afslag 3 Lisse). Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar bij het park.
  • Openbaar vervoer: Neem de trein naar station Hillegom of Sassenheim, en vervolgens een bus naar Keukenhof. De bushalte bevindt zich op loopafstand van het park.
  • Fiets: Fietspaden leiden naar Keukenhof. Er zijn fietsenstallingen beschikbaar bij de ingang.
  • Rondvaartboot: In het voorjaar zijn er speciale rondvaartboten vanuit Leiden en andere steden die naar Keukenhof varen.
  • Parkeren: Keukenhof heeft voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen naar de parkeerterreinen. Parkeerkosten zijn €6 per dag.

Geniet van de bloemenpracht en de betoverende sfeer op dit wereldberoemde bloemenpark!

Tekst gaat door onder de afbeelding.


Kom helemaal tot rust in de natuur van de Keukenhof. - Afbeelding: Pixabay

Tickets voor Keukenhof 2024

Tickets voor Keukenhof 2024 zijn verkrijgbaar via de officiële website. Het park is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024 en verwelkomt bezoekers dagelijks van 8:00 tot 19:30 uur. Geniet van een betoverende bloemenpracht in dit wereldberoemde bloemenpark in Lisse, Nederland!

Wat is de Keukenhof?

De Keukenhof, ook wel bekend als de “Bloementuin van Europa”, is een wereldberoemd bloemenpark gelegen in Lisse, Nederland. Het park opent zijn deuren elk voorjaar, meestal van maart tot mei, wanneer miljoenen kleurrijke bloembollen in volle bloei staan. Bezoekers kunnen genieten van een betoverende wandeling langs tulpen, narcissen, hyacinten en andere bloemen. Het park omvat ook Kasteel Keukenhof, een historisch landgoed met een klassiek kasteel dat dateert uit 1640. Naast de bloemenpracht biedt Keukenhof ook kindervoorstellingen, kunsttentoonstellingen en een unieke sfeer die de lente viert

Welke bloemen groeien er in Keukenhof?

Volgens de officiële website beslaat Keukenhof Park een oppervlakte van 32 hectare (79 acres), en er worden jaarlijks ongeveer 7 miljoen bloembollen in de tuinen geplant. Keukenhof staat vooral bekend om zijn tulpen, maar je vindt er ook talloze andere bloemen, waaronder hyacinten, narcissen, lelies, rozen, anjers en irissen. Een waar bloemenparadijs!

Adres Keukenhof Lisse

Het adres van Keukenhof in Lisse is Stationsweg 166A, 2161 AM Lisse. Het park is geopend van 21 maart tot 12 mei 2024, dagelijks van 8:00 tot 19:30 uur. Een betoverende plek om te genieten van bloemenpracht!

Kasteel Keukenhof in Lisse

Kasteel Keukenhof in Lisse is een historisch landgoed, gelegen midden in de betoverende Bollenstreek van Nederland. Het kasteel dateert uit 1640 en werd oorspronkelijk gebouwd als een classicistisch landhuis door Adriaen Maertensz. Block, een voormalig commandeur van de VOC in de Molukken. Later werden er torens toegevoegd, waardoor het huis transformeerde tot een kasteel. De kamers zijn ingericht met meubelen uit verschillende tijdperken en stijlen. Het landgoed is dagelijks geopend en vrij toegankelijk van 8:00 tot 19:30 uur. Naast het kasteel kun je genieten van wandelingen, kindervoorstellingen, en zelfs trouwen op deze prachtige locatie.

Lisse Keukenhof route

Wil je wandelen door de Keukenhof? Dan zijn er meerdere geschikte routes om te lopen! Zo kun je bijvoorbeeld het Laarzenpad lopen, of kiezen voor de Kunstroute langs allerlei kunstwerken.

Struin langs de mooiste plekjes van het landgoed, maar vergeet niet om van tevoren je laarzen aan te trekken wanneer je gaat wandelen over het laarzenpad. Na een flinke regenbui kan het hier namelijk nogal drassig zijn. De route is 6 kilometer lang.

Tekst gaat door onder de afbeelding


Loop het Laarzenpad over het landgoed van de Keukenhof. - Afbeelding: Kasteel Keukenhof

Waarom heet Keukenhof Keukenhof?

Keukenhof, oorspronkelijk aangelegd in de 15e eeuw, dankt zijn naam aan de term “Keukenduyn”, verwijzend naar de kruiden en groenten die hier werden geteeld voor het kasteel van Jacoba van Beieren. Later werd het landgoed omgevormd tot een landschapstuin en opengesteld voor het publiek. Tegenwoordig is Keukenhof een wereldberoemde bloementuin, maar zijn naam herinnert aan zijn historische agrarische oorsprong, die teruggaat tot meer dan 500 jaar geleden.

Hoe groot is de Keukenhof?

Keukenhof, gelegen in Lisse, Nederland, is een uitgestrekt bloemenpark dat zich uitstrekt over een oppervlakte van ongeveer 32 hectare. Met zijn kleurrijke bloemenpracht en tuinontwerpen trekt het jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld, waardoor het een van ‘s werelds grootste en meest indrukwekkende bloementuinen is.

Korting voor de Keukenhof

Korting bij Keukenhof biedt bezoekers de mogelijkheid om de prachtige bloementuinen en bloemshows te ervaren tegen een gereduceerd tarief. Deze kortingen zijn vaak beschikbaar via online boekingen, groepsreserveringen, speciale arrangementen of kortingspassen, waardoor een bezoek aan deze betoverende locatie nog toegankelijker wordt voor bloemenliefhebbers en reizigers.

Tekst gaat door onder de afbeelding.


De Keukenhof is een prachtige plek voor een dagje uit in de regio! - Afbeelding: Unsplash

Keukenhof restaurant

Het Keukenhof restaurant is een culinaire oase vlakbij bloemenpracht. Hier kunnen bezoekers genieten van smakelijke maaltijden en verfrissende drankjes met uitzicht op de tuinen. Het restaurant biedt een gevarieerd menu met zowel lokale als internationale gerechten, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen na het verkennen van de schoonheid van Keukenhof.

In welke plaats ligt de Keukenhof?

De Keukenhof ligt in de plaats Lisse, Nederland, en staat wereldwijd bekend om zijn spectaculaire bloementuinen en tulpenexposities. Het is een iconische bestemming voor bloemenliefhebbers.

Keukenhof stationsweg Lisse

Keukenhof, gelegen aan de Stationsweg in Lisse, is wereldberoemd om zijn prachtige bloementuinen en trekt jaarlijks talloze bezoekers van over de hele wereld.