Zondagmiddagpodium met Corte & Consorten in Badhoevedorp

Algemeen
Ernst de Corte treedt op met zijn ensemble.
Ernst de Corte treedt op met zijn ensemble. (Foto: aangeleverd)

BADHOEVEDORP - Het Zondagmiddagpodium presenteert zondag 5 februari om 14.00 uur  Corte & Consorten in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35.

Ernst de Corte is de zoon van Jules de Corte (1924-1996). Deze was musicus, tekstdichter en zanger, een ‘singer-songwriter’ van zijn tijd. Hij werd vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Veertig jaar lang trad hij op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen.

Moeizame relatie

Zoon Ernst de Corte had enige tijd een moeizame relatie met zijn vader, maar net toen het contact zich verbeterde en Ernst de muziek van zijn vader was gaan waarderen, overleed hij. “Speurend door de drieduizend liedjes die mijn vader schreef, heb ik hem beter leren kennen”, vertelt Ernst. “Het is zonde om die liedjes te laten versloffen. Als je niet oppast, raakt het repertoire van mijn vader verdwenen en vergeten.”

Vader

Daarom treedt Ernst op in het land om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen. Hij selecteerde nummers die ook in deze tijd passen. In zijn concertreeks zingt en speelt Ernst een mix van vrolijk werk en verdiepend repertoire. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten.

Een kaartje kost vijf euro, contant te betalen, inclusief een kopje koffie of thee. De kaartjes zijn er zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal. Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op tel. 023 569 8873. Of stuur een e-mail voor vrijdag 9.00 uur naar zondagmiddagpodium@meerwaarde.nl.