Afbeelding
(Foto: )

World Cinema Amsterdam bij Oxville Cinema in De Vlugt in Nieuw-West

Uitgaan

NIEUW-WEST - Oxville Cinema en filmtheater Rialto rollen de rode loper uit en brengen World Cinema Amsterdam naar Nieuw-West. World Cinema Amsterdam is het zomerfestival van filmtheater Rialto dat belangstellenden iedere augustus meeneemt naar Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De vele prachtige films die daar door vaak jonge regisseurs gemaakt worden, bieden een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.

De feestelijke filmvertoningen in samenwerking met Oxville Cinema in De Vlugt vinden plaats van 24 tot en met 27 augustus in de theaterzaal en in de binnentuin van De Vlugt en laten de bewoners en andere bezoekers kennismaken met de allernieuwste wereldcinema uit onder andere Marokko, Chili en Japan.

Rode loper 

Oxville Cinema pakt uit en brengt een feestelijke editie van World Cinema Amsterdam naar Nieuw-West. Wat kan de bezoeker allemaal verwachten? Een rode loper, bubbels en een veelbelovend filmprogramma dat helemaal past bij Nieuw-West. Op de feestelijke openingsavond op woensdag 24 augustus wordt Casablanca Beats twee keer vertoond. De eerste vertoning vindt plaats in de theaterzaal en bij zonsondergang, rond de klok van 21:30 uur, start de film in de gezellige binnentuin waar het publiek met silent disco koptelefoons meebeweegt op de beats uit Casablanca.

Casablanca Beats laat zien hoe muziek het leven van jongeren kan veranderen. Rapper Anas gaat werken als docent in een cultureel centrum in een volkswijk van Casablanca. Hij vertelt zijn leerlingen over de veranderingen die hiphop teweegbracht in Amerika. Aangemoedigd door Anas leren de jongeren hun eigen ervaringen in muziek en tekst uit te drukken. Toch zullen ze aanlopen tegen de tradities en verwachtingen die de samenleving ze oplegt.

Andere films

De andere films die worden vertoond, hebben een focus op onder meer het Indonesië van de jaren 1960 (Nana) en een Koerdische gemeenschap die woonachtig is in Japan (My Small Land). Daarnaast worden de twee films uit Chili, het focusland van World Cinema Amsterdam dit jaar vertoond. Bij de vertoning van My Small Land op donderdag 25 augustus is de Japanse regisseur Emma Kawawada aanwezig voor een Q&A en kan haar van alles worden gevraagd over deze unieke film. Na elk filmbezoek kan er via een stemkaart waardering over de film worden uitgesproken.

Voor informatie en tickets: www.oxville.nl.

Filmzaal 

Omdat de verbouwing van de filmzaal en het café in De Vlugt op dit moment in volle gang is, worden voor het World Cinema Amsterdam festival de deuren van de theaterzaal in De Vlugt geopend en wordt er gebruik gemaakt van de gezellige binnentuin. Stichting Oxville verwacht de deuren van het café en de gloednieuwe filmzaal in september te openen waarmee de buurt vanaf de start van het nieuwe culturele seizoen welkom kan worden geheten. Binnenkort worden naam, logo en huisstijl onthuld van het aanstaande filmhuis aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125.

Afbeelding
Nieuwe en vernieuwende theatermakers in de Meervaart Algemeen 28 sep, 08:30
Afbeelding
Mannenkoor kreeg bezoek van burgemeester Algemeen 27 sep, 11:57
Afbeelding
Trio van Toen Plus: trapt nieuw seizoen Zondagmiddagpodium af in Badhoevedorp Algemeen 27 sep, 08:54
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Zwanenburgbaan deze week buiten gebruik Algemeen 26 sep, 10:06
Afbeelding
Burendag bij Eigen Haard in Zwanenburg Algemeen 25 sep, 21:09
Afbeelding
Zaterdag 1 oktober 2022: NVM organiseert Open Huizen Dag Algemeen 25 sep, 11:29
Afbeelding
Project You Choose Haarlemmermeer genomineerd voor de Hein Roethofprijs Algemeen 24 sep, 07:58
Afbeelding
Toen & nu: de Ringspoordijk tussen West en Nieuw-West Algemeen 23 sep, 12:10
Afbeelding
Haarlemmermeer kiest voor geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer Algemeen 23 sep, 11:04
Afbeelding
Nu te zien bij Cinema De Vlugt Algemeen 22 sep, 09:19
Afbeelding
Informatiemarkt voor de vernieuwing van Badhoevedorp Algemeen 21 sep, 12:39
Afbeelding
Elizabeth Bij Cinema De Vlugt Algemeen 21 sep, 09:36
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Haarlemmermeer

Op Rodi Haarlemmermeer volg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer. Rodi Haarlemmermeer informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Haarlemmermeer

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Haarlemmermeer in je mailbox.