Succesvolle feestweek in Zwanenburg en Halfweg

Uitgaan
Limbodansen tussen Brazilië en Nederland.
Limbodansen tussen Brazilië en Nederland. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG / HALFWEG - Op donderdag 1 juni werd het startsein gegeven van de feestweek met een vol programma voor de seniorenmiddag. Ruim 200 senioren schoven rond 13.00 uur aan aan de tafels in de feesttent.

Door Saskia Vreeswijk

Theatergroep Mooi Weer

Dit duo haalde, onder het motto “aan de keukentafel”, oude herinneringen op uit de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw. Er werd een kennisquiz gehouden en er werd gezongen. Op het lied Que sera sera van Doris Day werd licht meegedeind door het publiek. Ook op het lied “als ik wist dat je zou komen had ik de loper uitgelegd”, werd goed meegezongen.

Bart Juwett

Na de pauze, waarin een ieder werd voorzien van een drankje en een zoute haring, was het de beurt aan de Zwanenburger Juwett die werd aangekondigd als “de andere van Duin”. Zijn optreden als Arie J. De Bok was treffend te noemen. Maar ook typetjes als Willempie met de helm en de Pizzaman waren legendarisch. De beentjes gingen dan ook van de vloer en er werd volop meegezongen met het paard in de gang, de balletjes van de koningin en het pizzalied. Na een korte pauze volgde nog een optreden van Bart zelf. Een geweldige act werd gegeven waarin Bart als buikspreker optrad, bijgestaan door 2 vrijwilligers van de Feestweek. Het optreden werd afgesloten samen met zangeres Louise. Een nostalgische medley werd gegeven: Tulpen uit Amsterdam, Het Dorp van Wim Zonneveld, met als uitzwaaier Paradise by the Dashboard Light van Meat Loaf. Rond 16.30 uur ging een ieder tevreden huiswaarts.

De tekst loopt door onder de foto.


Bart Juwett als de Pizzaman. - Peter Vreeswijk

Sport- en spelactiviteiten

Op zaterdag 3 juni kon de jeugd vanaf 11 uur deelnemen aan de vele sport- en spelactiviteiten op het terrein van Amsterdam The Style Outlets. Een groot deel van de verenigingen in Zwanenburg en Halfweg waren vertegenwoordigd. Zo kon je kegels omgooien en balk lopen bij jeugdbeweging Don Bosco, marshmallows roosteren en hout hakken bij Scouting Rijnlandgroep, voetballen in luchtkussen veldjes bij VV Zwanenburg, tennissen met een luchtballetje bij tennisvereniging Lucky Strike of gewoon luisteren naar Muzicool, het jeugdorkest van Muziekvereniging Eensgezindheid of je laten voorlichten en kijken naar de demonstraties van jeugdbrandweer Halfweg/Zwanenburg.

Spijkerbroek hangen, waterfietsen en bommetjes tijdens de feestweek

Wipe Out Challenge Ringvaart

Voor het eerst dit jaar een geheel nieuwe attractie in de ringvaart: de grootste wipe out baan van Nederland, 350 meter, ligt tussen Bietenbrug en Weerenbrug een groots waterspektakel bij zowel Sugar City als Amsterdam The Style outlets. Aan de hand van een spelkaart konden zowel kinderen als volwassenen deelnemen aan de vele activiteiten in en op het water: van waterfietsen, “spijkerbroek hangen”, waterloopschoenen tot bommetjes en hindernisbanen. Met als hoogtepunt om 14.00 uur, onder grote publieke belangstelling , een spectaculaire jet ski show in het midden van de ringvaart.De hele dag werd op amusante wijze aan elkaar gepraat door de voorzitter van Don Bosco, Bastiaan Cappendijk. De dag begon en eindigde in alle opzichten zonnig.

De tekst loopt door onder de foto.


De Jet Ski show. - Peter Vreeswijk

Oecumenische tentviering

De laatste dag van deze schitterende 20ste feestweek, zondag 4 juni, begon met een Oecumenische tentviering. Het is mooi om ook dit onderdeel van de feestweek telkens weer terug te laten komen. De circa 150 protestantse en rooms-katholieke aanwezigen genoten van een mooie dienst  die werd voorgegaan door  José Pijnaker en Ds. Wilma van Rijn-Fennel. Dit alles muzikaal ondersteund door Mediorkoor Voices. Het thema “saamhorigheid is onze kracht” stond centraal in deze dienst, maar kan evenzo het thema zijn van deze hele feestweek.

World Wide Sunday

Onder dit motto ging rond 11.00 uur het laatste onderdeel van deze feestweek van start: de sportdag. Van te voren hadden zich zestien vriendengroepen ingeschreven. De teamcaptain koos vervolgens een blanco envelop uit en na het openmaken daarvan werd duidelijk aan welk land zijn/haar team gekoppeld werd. Vervolgens aan het team de taak om je te kleden in de traditie van je land. Voor het publiek waren alle landen duidelijk zichtbaar te herkennen. We zagen bijvoorbeeld de Antillen, Egypte, Italie, Japan, Amerika, Brazilie voorbij komen. in zestien ronden werden spellen gespeeld zoals Limbodansen, zakgooien, mollen slaan, buik glijden, stormbaan en darten. De groepen luisterden naar aparte namen zoals Snoeiploeg, Op de Valreep, Sweety Mokkels en Wil Harrie zijn auto verplaatsen. Een geslaagde middag onder een stralende zon.

Afsluiting

De avond stond evenals de vrijdag- en zaterdagavond in het teken van muziek. Na de prijsuitreiking van de sportdag werd afscheid genomen van de grondleggers van de feestweek, Rob Koster en Michel Godron. Naar hun zeggen het laatste cadeau dat zij aan Zwanenburg en Halfweg hebben gegeven. Het was in ieder geval een cadeau om nog lang te bewaren te koesteren.

De Wipe Out baan, grootste van Nederland.
MuziCool op de kinderdag.