Afsluiting Kerkelaan en Belieslaan tot 23 juni

Algemeen
De afsluiting duurt tot 16 maart. Daarna is de Belieslaan afgesloten tot 23 juni.
De afsluiting duurt tot 16 maart. Daarna is de Belieslaan afgesloten tot 23 juni. (Foto: Loen van Gulick)

HEILOO - De Kerkelaan is weer afgesloten. De werkzaamheden duren tot 16 maart. Daarna wordt de Belieslaan afgesloten tot 23 juni. 

De Kerkelaan en Belieslaan zijn belangrijke schakels in de verkeerstructuur van Heiloo. Het is een woonstraat met veel doorgaand verkeer. De verplichte 30 kilometer wordt vaak genegeerd. Om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid er te verbeteren, worden de straten opnieuw ingericht. De nieuwe inrichting past bij een maximum snelheid van 30 kilometer per uur.

Sluipverkeer

De officiele omleidingsroute is helemaal om het dorp heen via de Vennewatersweg. In de praktijk nemen bestuurders de vele sluiproutes door het dorp heen. Vorige week bleek dat er te veel sluipverkeer ontstond op de Spoorlaan en Noordergeesterstraat. Dit zorgde voor overlast in deze buurt. Het verkeer reed er te hard wat onveilige situaties creëerde. Daarom is de kruising Kerkelaan - Spoorlaan nu ook afgesloten. Dit zou sowieso vanaf februari het geval zijn.

Planning

De Kerkelaan blijft afgesloten tot 16 maart. Vanaf 16 april tot 23 juni wordt de Belieslaan afgesloten. Meer informatie op www.heiloo.nl/werkzaamheden/kerkelaan-en-belieslaan-t/m-juni-2022

In november is het asfalt van de Kerkelaan eruit getrokken en vervangen.