Update crisisnoodopvang

2e groep asielzoekers arriveert vandaag bij het Vennewater

Algemeen
69 mannen, vrouwen en kinderen verblijven sinds vrijdag in het Vennewater.
69 mannen, vrouwen en kinderen verblijven sinds vrijdag in het Vennewater. (Foto: COA)

HEILOO - Afgelopen zaterdag was er een opstootje in de crisisnoodopvang voor asielzoekers in Het Vennewater. De betrokken personen zijn naar andere locaties overgebracht. De sfeer in Heiloo is nu goed. De selectie is aangescherpt.

In de crisisnoodopvang in sporthal Het Vennewater in Heiloo is afgelopen vrijdag de eerste groep asielzoekers aangekomen. Mannen, vrouwen en kinderen maakten deel uit van de groep van 69 personen. De mensen waren bij aankomst moe en blij met het onderdak dat zij kregen. COA is langs geweest om de tijdelijk bewoners te registreren. 

De mensen waren bij aankomst moe en blij met het onderdak dat zij kregen.

De mensen die er nu verblijven, hebben nu als doel om tot rust te komen naar alles wat zij hebben meegemaakt. 

Conflict 

Zaterdagavond is er een onderling conflict ontstaan. Daarop zijn drie mensen door de politie meegenomen en later overgedragen aan COA. Sommige mensen wilden vanwege het conflict niet meer in de opvang verblijven. Zij hebben de nacht doorgebracht op de doorstroomlocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in Alkmaar. Op deze locatie waren op dat moment geen vluchtelingen uit Oekraïne aanwezig. Inmiddels hebben zij een plek gevonden in opvanglocaties elders in het land. 

Scherpere selectie

De sfeer in de crisisnoodopvang in Heiloo is nu goed. Vandaag komen circa dertig nieuwe tijdelijk bewoners aan. Naar verwachting wordt de opvang de komende dagen verder gevuld tot een maximum van 175. Op verzoek van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zal er door het COA scherper geselecteerd worden wie naar de crisisnoodopvang wordt gebracht. Alleen mensen die al geregistreerd zijn, worden in Heiloo geplaatst.