Workshop Voorlezen met gebaren in Bibliotheek Heiloo

Algemeen
Workshop Voorlezen met gebaren in Bibliotheek Heiloo
Workshop Voorlezen met gebaren in Bibliotheek Heiloo (Foto: aangeleverd)

HEILOO - Als je gebaren gebruikt bij het voorlezen, dan kan dat bijdragen aan de taalontwikkeling van jonge kinderen. Gebarentolk Irina Hoffer vertelt hierover in haar drie inspiratiebijeenkomsten en stelt in elke bijeenkomst een prentenboek centraal. In september is dat: Ik zou wel een kindje lusten, van Sylviane Donnio. Dit boek is een hit bij peuters en kleuters die wel van een beetje spanning en humor houden, en staat zeker sinds de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’ in vele boekenkasten.

Irina leert ons de belangrijkste gebaren, zoals krokodil en banaan, en laat zien hoe je die toepast tijdens het vertellen of voorlezen. Ook is er aandacht voor items als mimiek, stem en lichaamshouding.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die graag voorleest aan kinderen van 0 tot 6 jaar en geïnteresseerd is in het gebruik van gebaren daarbij. De eerste bijeenkomst is dinsdag 6 september om 19.00 uur in Bibliotheek Heiloo. Deze workshop is de eerste uit een serie van drie bijeenkomsten. De volgende gebarenworkshops zijn donderdag 6 oktober en dinsdag 1 november. 

Voor elke workshop geldt: toegang vrij, aanmelding vooraf via www.bibliotheekheiloo.nl