Oproep

Ingezonden bericht: Het jongetje met de paarse zonnebril

Algemeen
Het jongetje met de paarse zonnebril.
Het jongetje met de paarse zonnebril. (Foto: aangeleverd)

Eind augustus zat kunstenares Bianca van Twuijver - de Vos bij de Koffiemolen in Alkmaar, toen er een gezin naast haar kwam zitten met een klein jongetje. 

“Het jongetje had een spiegelende zonnebril op, net als zijn vader. Met het jongetje kwam ik aan de praat en van z’n vader hoorde ik dat hij over een week vier jaar werd en naar school zou gaan. Heb het met hem over zijn juf gehad en of hij ver van school woonde. Zijn vader vertelde dat het ongeveer vijf minuten fietsen was. Het jochie wees op een rood/oranje bord waar te koop op stond. Ik begreep het niet en zijn vader legde uit dat hij eigenlijk niet naar school wilde en daarom zijn vader en moeder had gevraagd, dat huis te kopen, wat dichtbij school stond, zodat hij dan ook dichter bij zijn papa en mama zou zijn.”

Bianca vond het een leuk verhaal. Thuis moest ze geregeld aan dat jongetje denken. Ze is kunstschilder en had nog een doekje staan. Ze ging aan de slag en maakte dit portret. Ze weet niet hoe het jongetje heet. Ze weet wel dat hij in Heiloo woont. Ze zou het schilderijtje graag aan hem geven.

Als u het jongetje op het schilderijtje herkent en u vindt het een leuk schilderijtje kunt u het ophalen bij Bianca (adres bekend bij de redactie) en het aan het jongetje geven (of aan zijn familie). 

Stuur een mail naar redactie.nhe@rodi.nl en wij zorgen dat het schilderijtje met ‘Het jongetje met de paarse zonnebril’ op de juiste plek terecht komt.