Tentoonstelling over de relatie met Indië en Indonesië

Cultuur
Naast verschillende objecten, films en foto’s die te zien zijn, zijn er ook persoonlijke verhalen over de relatie met de Oost.
Naast verschillende objecten, films en foto’s die te zien zijn, zijn er ook persoonlijke verhalen over de relatie met de Oost. (Foto: Historische Vereniging Heiloo)

HEILOO - De nieuwe tentoonstelling ‘Heiloo-Indië en Indonesië -Heiloo’ beoogt de relatie van Heiloo met de Oost te laten zien. Naast verschillende objecten, films en foto’s die te zien zijn, zijn er ook persoonlijke verhalen. Daartoe heeft de tentoonstellingscommissie met verschillende Heillooërs gesprekken mogen voeren over hun herinneringen aan Indië/Indonesië. 

Daarnaast is er ook archiefwerk verricht. Zo zijn er gegevens en verhalen bekend geworden van Heilooër mannen die al met de VOC uitvoeren. Over een bijzondere grafzerk, op de begraafplaats van de Witte Kerk, van een jonge vrouw, geboren in Semarang, is een bijzonder verhaal te zien. De grote expositiezaal is in Indische sferen ingericht. Er staat een grote ronde tafel, die uitnodigt te zitten, de fotoboeken te bekijken en verhalen uit te wisselen. Kortom een tentoonstelling waar menig uurtje doorgebracht kan worden. 

Meer lezen over dit onderwerp? Er wacht een literatuurlijst die meegenomen kan worden naar huis. De openingstijden van het Historisch Museum Heiloo zijn: dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat klaar. Adres: Landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464, Heiloo.