Fietstochten rond Alkmaar en Heiloo

Cultuur
Fietsroutes in en om Alkmaar en andere dorpen in de regio.
Fietsroutes in en om Alkmaar en andere dorpen in de regio. (Foto: archief)

ALKMAAR - Gilde Alkmaar biedt fietsliefhebbers van april tot en met begin oktober een programma met gezellige fietstochten in en om Alkmaar én in Noord-Holland. Onderweg worden leuke en interessante bestemmingen aangedaan. De tochten worden begeleid door ervaren fietsgidsen.

Er zijn tochten met verschillende afstanden, voor zowel recreatieve als meer gevorderde fietsers. Zo zijn er korte tochten van 30 kilometer, lange tochten van 50 kilometer en extra lange tochten van 60 kilometer. Ook fietsers op e-bikes zijn welkom. Kijk voor het programma op www.gildealkmaar.nl. Deze ritten staan op het programma:

Langs molens

Dinsdag 23 en vrijdag 26 april wordt de MolenFietsTocht gereden. Deze fietstocht gaat langs een groot aantal molens in de Schermer. Ook wordt een bezoek gebracht aan de museummolen bij Schermerhorn.

Ook door Heiloo                 

De eerste fietstocht van 50 kilometer is vrijdag 10 mei. De rit gaat door het Oer-IJ-landschap, via Akersloot, Klein- en Groot Dorregeest, Krommeniedijk, Limmerkoog en Heiloo. Onderweg geeft de gids uitleg over historische objecten.

Alle fietstochten starten en eindigen bij Wijkcentrum Wijkwaard, Muiderwaard 240 in Alkmaar. Aanmelden via www.gildealkmaar.nl.